Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ruští fanoušci vyprovokovali dvě potyčky, problémy byly i ve Lvově

Vratislav - Čtyři příslušníky ochranky napadli ruští fanoušci na stadionu ve Vratislavi po pátečním utkání mistrovství Evropy, v němž ruský tým porazil české fotbalisty 4:1. Už před zahájením zápasu zadržela policie čtyři opilé Rusy, kteří vyprovokovali rvačku v baru ve vratislavském Starém městě. K potyčce mezi ukrajinskými a ruskými fotbalovými fanoušky došlo nad ránem i ve Lvově.

Fanoušci Ruska
zdroj: ČT24 autor: Sergej Chirikov

Na amatérském záznamu, který odvysílala polská televizní stanice TVN24, je vidět skupina fanoušků napadající pěstmi a kopanci členy pořádkové služby v zelených vestách. "Čtyři lidé odjeli po tomto incidentu do nemocnice, ale nic vážného se jim nestalo a byli propuštěni," řekl mluvčí vratislavské policie Pawel Petrykowski. "Agresory se snažíme identifikovat," dodal.

Skupina asi patnácti ruských fanoušků rozjařených po vysoké výhře 4:1 nad českým týmem vyšla ve Lvově ze zóny a začala nadávat menší skupince domácích příznivců. Došlo i na několik ran pěstí, než policie výtržníky rozehnala. Ukrajinská policie, která nikoho nezatkla, tvrdí, že zasáhla ještě dříve, než mohlo k nějakému násilí dojít.

Ve Lvově jsou vzhledem k historickým skutečnostem poměrně napjaté vztahy mezi Ukrajinci a Rusy. Město bylo po druhé světové válce centrem nacionalistických snah o odtržení od tehdejšího Sovětského svazu. V úterý budou ruští fanoušci procházet ulicemi Varšavy k Národnímu stadionu, kde se bude hrát zápas mezi Ruskem a Polskem. K průvodu už dostali povolení varšavské radnice.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články