Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Pirlo: Nevyhrát finále je jako jet do Říma a nevidět papeže

Varšava - Fotbalisté Itálie po čtvrtečním vítězství 2:1 v semifinále Eura nad Německem krotí euforii. Jejich sen prý teprve začíná a slavit budou moci až poté, pokud ho dotáhnou do úspěšného konce v nedělním finále proti obhájcům titulu Španělům. "Ještě jsme nic nevyhráli. Pokud bychom titul nezískali, bylo by to jako přijet do Říma a nevidět papeže," prohlásil záložník Andrea Pirlo. "Když sníte, máte vždy jen velké sny. Tohle je teprve začátek snu. Není žádný čas na oslavy, musíme se koncentrovat na další zápas, který bude ten největší," dodal trenér Cesare Prandelli s vyhlídkou na finále v Kyjevě.

Andrea Pirlo
zdroj: ISIFA

Italové dlouhá léta platili za mistry defenzivy, pod Prandellim se ale obraz jejich hry změnil. Od začátku turnaje překvapili nezvykle útočným pojetím, což potvrdili i proti Německu. "Vždycky jsem po hráčích chtěl, aby hráli tímto stylem. Máme na to dostatečně kvalitní hráče," podotkl Prandelli.

"Od začátku mistrovství se snažíme hrát fotbal, v tom je naše síla. Myslím, že jsme to ukázali i proti Německu. Odehráli jsme mimořádný zápas," pochvaloval si Prandelli. Hráči prý do puntíku splnili to, s čím chtěl italský trenér na soupeře vyrukovat. "Připravili jsme se na zápas velmi dobře. Věděli jsme, že Němci jsou mimořádně silní na křídlech, takže jsme chtěli držet míč a přehrát je v záloze," uvedl Prandelli.

Nejvíce chválil Maria Balotelliho, který předvedl jeden ze životních výkonů a postaral se o obě branky Italů. "Mario byl vynikající. Byl neustále ve hře, stále soustředěný a dělal přesně to, co jsem po něm chtěl," pochvaloval si Prandelli přínos kontroverzního útočníka, kterého nedokázal "zkrotit" ani věhlasný José Mourinho.

Italové teď věří, že se jim povede zopakovat stejný výkon také ve finále proti Španělsku. "Bude to určitě úžasný zápas. Pokud chceme vyhrát, musíme ukázat stejného týmového ducha a touhu po vítězství jako proti Německu a ve čtvrtfinále proti Anglii," tvrdil Pirlo. Záložník Juventusu cítí, že by Italové mohli zopakovat šest let starý triumf na světovém šampionátu. "Pocity před zápasem mám víceméně stejné. V týmu cítím stejnou touhu po vítězství a podobně jako tehdy je v našem týmu několik mladíků," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články