Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Speedway GP 2024

Trenér Anglie: S úrovní našich výkonů nejsme spokojení. Musíme najít řešení problémů, které máme

Ačkoliv postup ze základní skupiny mají Angličané v zásadě jistý, jejich dosavadní výkony na šampionátu si vysloužily vlnu kritiku. To si uvědomuje i trenér Anglie Gareth Southgate, který po remíze s Dány 1:1 uvedl, že úřadující evropští vicemistři zatím nenaplňují vysoká očekávání.

Trenér Anglie Gareth Southgate
zdroj: ČTK / imago sportfotodienst / STUDIO FOTOGRAFICO B

Albion spolu s Francií patří k papírově největším favoritům šampionátu. "S úrovní výkonů v prvních dvou zápasech nejsme spokojení. Musíme si to rozebrat do hloubky a najít řešení na problémy, které máme," řekl Southgate.

Ví, že jeho výběr může hrát lépe. "Možná to nejdůležitější je přijmout fakt, jaká atmosféra kolem nás je a co se od nás očekává. Zatím to moc nenaplňujeme," prohlásil třiapadesátiletý Angličan, který vede reprezentaci od roku 2016.

Zodpovědnost vzal na sebe. "Jsem trenér. To já musím nasměrovat tenhle tým tím nejlepším možným způsobem, aby mohl dosáhnout výjimečných věcí," podotkl někdejší hráč Crystal Palace, Aston Villy a Middlesbrough.

Anglie na ME nikdy nevyhrála úvodní dva zápasy. Čtyři body po dvou utkáních měla i na minulém Euru před třemi lety, kdy nakonec v domácím finále v londýnském Wembley nestačila na penalty Italům. "Uvědomujeme si, že pokud chceme turnaj vyhrát, musíme hrát lépe. Musíme se zlepšit jak ve hře s míčem, tak i bez něj. Je dobré vědět, že na to máme," mínil záložník Conor Gallagher.

Dánové uhráli nerozhodný výsledek i ve druhém duelu na turnaji poté, co stejným poměrem remizovali se Slovinci. "Výsledek mě nemrzí. Proti Anglii jsme ale mohli vytěžit víc. Hráli jsme tak, jak by Dánsko mělo. Takoví jsme. Hrajeme se zápalem a vášní," řekl kouč Seveřanů Kasper Hjulmand.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články