Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Sestřihy a momenty 7. dne: Šlágr patřil Španělům. Srbové si zahrávali, ale žijí

Sedmý den na Euru se nesl v remízovém duchu. Zatímco Srbové si vynutili nerozhodný výsledek se Slovinci až v posledních sekundách utkání, Dánové srovnali proti Angličanům už ve 34. minutě. Prestižní zápas dvou favoritů turnaje zvládli mnohem lépe Španělé, kteří zdolali Italy, a po Německu si zajistili postup do osmifinále.

Španělé slaví v utkání proti Italům
zdroj: Reuters autor: Carmen Jaspersen

Slovinsko – Srbsko 1:1

Bezbrankový stav balkánského derby vydržel do 69. minuty, než se prosadil Žan Karničnik po dobře sehraném protiútoku Slovinců. Ti tak sahali po historické výhře na Euru, na kterou však stále čekají dál, neboť konečný stav 1:1 zařídil v páté minutě nastavení Luka Jovič. Díky bodovému zisku jsou tak Srbové dál ve hře o postup do osmifinále.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slovinsko – Srbsko

Dánsko – Anglie 1:1

Také druhý zápas ve skupině C nabídl stejný výsledek. Angličané sice šli do vedení po trefě kapitána Harryho Kanea, ale náskok jim vydržel jen zhruba patnáct minut, než srovnal krásnou střelou z dálky Morten Hjulmand. Hráči favorizovaného Albionu další gól nepřidali, ale se čtyřmi body dál vedou tabulku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Dánsko – Anglie

Španělsko – Itálie 1:0

Nerozhodný výsledek mezi Španělskem a Itálií trval do 55. minuty, v níž Nico Williams potáhl míč po levé straně a odcentroval, Álvaro Morata hlavou centr prodloužil a vyražený míč po zákroku brankáře Gianluigiho Donnarummy si nešťastně srazil do vlastní sítě Riccardo Calafiori. Williams pak ještě v 71. minutě napálil horní tyč. Španělé měli zápas pod kontrolou a Italům dopřáli jen čtyři střelecké pokusy (jen jeden na branku), přičemž sami vystřelili hned jednadvacetkrát, z toho devětkrát do prostoru brány.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Španělsko – Itálie
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články