Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Kooperativa NBL 2024/2025

Sestřihy a momenty 8. dne: Mbappé chyběl při remíze Francie, Slováci ztratili proti Ukrajině

Ani osmý den nenabídl strhující fotbalovou bitvu dvou titánských celků. Nizozemsko remizovalo s Francií 0:0 a oba soupeři mají shodně po čtyřech bodech. To zkomplikovalo situaci Polákům, kteří podlehli Rakušanům 1:3 a jsou bez bodu. Šance na přímý postup ze skupiny jim tak už unikla. Po jistotě postupu sahali také Slováci, ale dobře rozehraný zápas Ukrajinci otočili na 2:1 a v tabulce skupiny E se oba týmy bodově srovnaly.

Xavi Simons při oslavách později neuznaného gólu Nizozemska
zdroj: REUTERS autor: Lee Smith

Slovensko – Ukrajina

Slováci byli v polovině utkání na cestě k oslavám postupu do osmifinále, když vedli nad Ukrajinou po brance slávistického Ivana Schranze 1:0. Jenže Ukrajinci předčasné slovenské oslavy zmařili, když po brankách Jaremčuka a Šaparenka otočili skóre zápasu. Oba týmy mají po třech bodech, Slováci o dva góly lepší skóre a rozhodnutí o přímém postupujícím padne až v posledním kole.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Slovensko – Ukrajina

Polsko – Rakousko

Rakušané zdolali Polsko po pěti vzájemných zápasech a po 30 letech a oživili své postupové šance. Do vedení je dostal v 9. minutě Gernot Trauner, ale Poláci srovnali ve 30. minutě zásluhou Krzysztofa Piateka. K výhře Rakušany posunul Christoph Baumgartner a z penalty také Marko Arnautovic. Poláci znovu neuspěli a jsou na nule, o šanci projít dál mohou přijít už při bodovém zisku mezi Nizozemskem a Francií.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Polsko – Rakousko

Nizozemsko – Francie

Šlágr mezi Nizozemskem a Francií přinesl první bezbrankovou remízu na turnaji, ačkoli nabídl několik slibných šancí i gól Xaviho Simonse, která pro ofsajd Dumfriese neplatila. Francii při absenci Kyliana Mbappého na druhé straně spálil několik šancí Griezmann a neprosadil se ani aktivní Rabiot. Oba týmy mají ve skupině D po čtyřech bodech a o vítězi rozhodnou až závěrečné zápasy.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Nizozemsko – Francie
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články