Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Sestřihy a momenty 3. dne: Vítězné střídání Weghorsta. Anglie vykročila pomalu, leč zdárně

Skvělý vstup do šampionátu si připsal nizozemský útočník Wout Weghorst, který dvě minuty po střídání vystřelil Oranje výhru 2:1 nad Polskem. Zdárně nakročili k vysněnému titulu i hráči a největší favoriti turnaje z Anglie. Po opatrném výkonu se Srbskem se po úvodním zápase ujali vedení skupiny C, neboť Dánové se Slovinci pouze remizovali.

Utkání Srbsko – Anglie na ME 2024
zdroj: Reuters autor: John Sibley

Srbsko – Anglie 0:1

Úřadující vicemistři z Anglie vstoupili do mistrovství Evropy hubenou výhrou 1:0 nad Srby, kterou ve 13. minutě zařídil gólem Jude Bellingham. Reprezentace, jež je dle sázkových kanceláří největším favoritem turnaje, ale v Gelsenkirchenu rozhodně neukázala svůj potenciál naplno. Zejména ve druhé půli byla velmi pasivní a fotbalisté balkánské země nebyli daleko od vyrovnání.

Slovinsko – Dánsko 1:1

Vypadalo to na pohádkový příběh o vítězném návratu na Euro, ale nakonec se musel se svými spoluhráči spokojit s bodem. Christian Eriksen se gólově vrátil na mistrovství Evropy, ale s dánskou reprezentací nakonec jen remizoval 1:1 v souboji se Slovinskem.

Polsko – Nizozemsko 1:2

Nastoupil na posledních deset minut a po pouhých dvou minutách na hřišti vstřelil vítězný gól. Útočník Wout Weghorst rozhodl o triumfu Nizozemců nad Poláky 2:1 v úvodním duelu skupiny D mistrovství Evropy. Vše přitom spělo k nerozhodnému výsledku.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články