Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
První oddíl

Sestřihy a momenty 19. dne: Nizozemci zbavili Rumuny kouzla, Rakušané přes Turky nepřešli

Poslední čtvrtfinálové dvojice na fotbalovém mistrovství Evropy jsou známé. V úterý se hrálo útočně, ale v prvním zápase byli Rumuni ve hře jen prvních dvacet minut, pak dostali gól a Nizozemci už jednoznačně převzali režii zápasu a výsledek 3:0 je ještě milosrdný. Další překvapení šampionátu z Rakouska skončilo v osmifinále, v němž podlehlo 1:2 Turecku, které se druhý poločas většinou jen bránilo. Nizozemci s Turky se střetnou ve čtvrtfinále.

Fanoušci Nizozemska
zdroj: Reuters autor: Fiona Noever

Rumunsko – Nizozemsko 0:3

Takhle nějak má vypadat boj o čtvrtfinále Eura. Oba týmy si uvědomily, že vyhrává ten, kdo dá víc gólů, a snažily se pro to dělat, co mohly. Víc ze hry měli favorizovaní Nizozemci, kteří proměnili z mnoha šancí tři a gólem Gakpa a dvěma Malena vyhráli 3:0. I Rumuni využívali každé možnosti zahrozit, ale favorit jim moc šancí neposkytl.

Rakousko – Turecko 1:2

Zase se jednou ukázalo, jak jsou ve fotbale důležité standardní situace. V posledním osmifinálovém duelu letošního Eura padly všechny branky po rohových kopech a nakonec se z výhry i postupu mezi nejlepší osmičku turnaje radovalo Turecko po výhře 2:1 nad Rakouskem.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články