Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Sestřihy a momenty 17. dne: Slováci ztratili postup v nastavení, Španělé zlomili Gruzínce

Slovenští fotbalisté byli v osmifinálovém zápase Eura blízko vyřazení jednoho z favoritů na titul. Ivan Schranz jim zařídil vedení 1:0, které trvalo až do páté minuty nastavení. Pak Angličany zachránil Bellingham a v prodloužení rozhodl Kane. Do druhého zápasu o všechno vstoupila s nadšeným očekáváním i Kvaracchelijovou šikovností v kádru překvapení turnaje Gruzie, ale Španělům se stav čtyřmi brankami povedlo překlopit na svou stranu a zvítězili 4:1. Na evropském šampionátu tak známe první čtvrtfinálové dvojice, jimiž jsou Španělsko – Německo a Anglie – Švýcarsko.

Jude Bellingham skóruje proti Slovensku vyrovnávací branku
zdroj: REUTERS autor: John Sibley

Anglie – Slovensko 2:1

Fotbalisté Anglie odvrátili osmifinálovou pohromu za pět minut dvanáct. Jeden z velkých favoritů turnaje prohrával se Slovenskem ještě v páté minutě nastavení 0:1, ale nůžky Judea Bellinghama poslaly zápas do prodloužení. V něm hned v 91. minutě rozhodl Harry Kane, a ačkoli Slováci ještě v závěru tlačili, ke skórování jejich hra nevedla a na Euru se loučí. Ve čtvrtfinále si Angličané zahrají se Švýcarskem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih osmifinále Anglie – Slovensko

Španělsko – Gruzie 4:1

Gruzie nastoupila do osmifinálového zápasu energicky a přestála úvodní tlak. Snaha zaskočit favorita se Gruzíncům vyplatila v 18. minutě, kdy šli po vlastním gólu Robina Le Normanda do vedení 1:0. Španělé, kteří na turnaji inkasovali poprvé, ale ještě do konce poločasu stihli po střele Rodriho z kraje vápna srovnat a ve druhé půli zápas otočili dalšími třemi brankami Fabiána Ruize, Nica Williamse a Daniho Olma. Ve čtvrtfinále čeká Španělsko domácí výběr Německa.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Španělsko – Gruzie
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články