Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Sestřihy a momenty 16. dne: Švýcaři vyřadili Italy, ve čtvrtfinále jsou i domácí Němci

Vyřazovací fáze na mistrovství Evropy má za sebou své první dva zápasy. Síly proti sobě změřily nejprve Itálie a Švýcarsko, z nichž se nakonec do čtvrtfinále po výhře 2:0 probojovali hráči helvétského kříže a poslali italské obhájce evropského titulu z turnaje domů. Večer pak v bouřkou přerušeném zápase Německa s Dánskem oslavovali fotbalisté domácího Německa, jimž se podařilo do čtvrtfinále projít taktéž s dvoubrankovým vítězstvím.

Alessandro Bastoni na trávníku po porážce od Švýcarska v osmifinále Eura
zdroj: REUTERS autor: Angelika Warmuth

Švýcarsko – Itálie 2:0

Úvodní osmifinále mistrovství Evropy rozehráli obhájci titulu Italové proti ze skupiny neporaženým Švýcarům. Ti byli od začátku zápasu ofenzivně aktivnější a důslednější v obraně. Do vedení se dostali po brance Remo Freulera a zkázu Itálie podtrhl v první minutě druhého poločasu Rubén Vargas. Italové s herními změnami v sestavě se na obrat nezmohli a v turnaji dopadli nejhůře od roku 2004, kdy skončili už v základní sestavě. Na Švýcarsko čeká ve čtvrtfinále vítěz duelu mezi Anglií a Slovenskem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Švýcarsko – Itálie

Německo – Dánsko 2:0

Stejným výsledkem zvítězili fotbalisté Německa nad Dánskem. Zápas, v němž padly tři neuznané góly pro ofsajd, byl také v prvním poločase téměř na půl hodiny přerušen kvůli bouřce. Rozhodující momenty ale přišly až ve druhé půli, po neuznaném dánském gólu Joachima Andersena a později jeho faulu rukou se z nařízené penalty prosadil Kai Havertz a v 68. minutě skóroval Jamal Musiala. Německo si tak na domácím šampionátu zajistilo účast ve čtvrtfinále, v němž se střetne s vítězem zápasu Španělsko – Gruzie.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články