Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Fotbal s chutí vyhrávat

Schick by rád na "domácím" Euru minimálně vyrovnal pětigólový zápas z minulého šampionátu

Patrik Schick v minulých dnech doléčil lehkou nemoc a nyní už se s reprezentací chystá na mistrovství Evropy. Osmadvacetiletý suverénně nejlepší střelec v české nominaci se na šampionát v Německu těší o to víc, že působí v bundesligovém Leverkusenu. Ve videorozhovoru od FAČR také uvedl, že by na turnaji rád nejméně vyrovnal pět branek, které dal na minulém Euru.

Patrik Schick na tréninku české reprezentace
zdroj: x.com/ceskarepre_cz

Schick hrál 25. května s Leverkusenem finále domácího poháru proti Kaiserslauternu a poté měl před reprezentačním srazem jen pár dnů volno.

"Jsem zvyklý na to, jak to bylo před minulým Eurem. Není to nic nového. Byl jsem teď trochu nemocný, takže jsem rád, že jsem před srazem nějakou pauzu měl, abych se doléčil. Teď už máme přípravu a poslední detaily před Eurem," řekl Schick.

Na minulém Euru, které se hrálo před třemi lety, dal český kanonýr pět branek a ve střelecké tabulce skončil druhý za Portugalcem Cristianem Ronaldem jen kvůli nižšímu počtu asistencí.

"Budu se snažit překonat těch svých pět gólů. Když to vyrovnám, bude to taky dobré," uvedl Schick s úsměvem.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté mají v Rakousku k dispozici speciální tréninkový stan

Euro se koná v Německu, kde Schick od podzimu 2020 hraje za Leverkusen. "Těším se hodně. Je to v Německu, kde trávím hodně času. Přijede se podívat hodně lidí z Česka, je to blízko. Takže to bude určitě super," řekl Schick.

Český tým vstoupí do Eura zápasem proti Portugalsku v Lipsku, další dva duely skupiny odehraje v Hamburku proti Gruzii a Turecku. "V Lipsku to znám, ale tam dlouho nepobydeme. Budeme v Hamburku, tam to neznám vůbec. Všehovšudy jsem tam byl jednou s nároďákem proti Německu," podotkl Schick.

S Leverkusen prožil skvělou sezonu. Bayer ovládl bundesligu, domácí pohár a jedinou porážku v ročníku utrpěl ve finále Evropské ligy proti Bergamu.

"Prohráli jsme tuhle sezonu jen jednou, tak doufám, že si to tady na reprezentaci nezkazím víc," řekl Schick s úsměvem.

Kemp v Rakousku, kde budou svěřenci trenéra Ivana Haška do konce týdne, si pochvaluje. "Zatím za sebou máme necelé dva dny. Vše probíhá v klidu, v pohodě, nejsou žádná zranění. Máme tady vše, co potřebujeme," uvedl Schick.

"Máme tady regeneraci, bazény, vířivky, sauny. Je tady krásný čerstvý vzduch, člověk se může jít třeba jen projít ven. Ale já zůstávám spíš na pokoji, vyspím se, dojdu na masáž, pokecat s klukama," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články