Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Našli jsme svůj způsob hry a jestli chceme do finále, musíme tak hrát dál, tvrdí Koeman

Hodně spokojený s výkonem svého týmu byl po vítězství v osmifinále Eura nad Rumunskem nizozemský kouč Ronald Koeman. Jestli si chtějí jeho hráči zahrát finále, tak podle jeho slov musejí pokračovat ve stejném duchu i dál. Jediné, co mu vadilo, byla skutečnost, že na pojišťující gól jeho celek čekal hodně dlouho.

Ronald Koeman a Bart Verbruggen
zdroj: Reuters autor: Fiona Noever

"Výsledek je vždycky nejdůležitější. Jsme Nizozemci, takže musíme hrát dobře. Náš výkon byl vynikající. Přesně to potřebujeme, abychom měli šanci v turnaji pokračovat. Pokud z našeho výkonu slevíme, do finále se nedostaneme," prohlásil jednašedesátiletý Koeman, jehož výběr se v sobotním čtvrtfinále utká v Berlíně s Rakouskem, nebo Tureckem.

Nizozemci tak odčinili porážku 2:3 s Rakouskem z posledního utkání ve skupině šampionátu. S Rumuny vedli od 20. minuty, druhý gól ale přidali až v 83. minutě.

Je nám líto, video expirovalo.
Gakpo: Mohlo to být ještě mnohem lepší

"Někdy se těžko vysvětluje, proč hrajete špatně a jindy skvěle. Prožili jsme těžký začátek, nakonec jsme ale našli svůj způsob hry a dělali jsme Rumunům problémy. Co bych jen možná vytkl, je to, že nám dlouho trvalo, než jsme dali druhý gól. Naše ofenziva dělala Rumunům velké potíže," uvedl Koeman.

Vítězný gól dal útočník Cody Gakpo, které poté ještě asistoval u jedné ze dvou branek střídajícího Donyella Malena. "Byl pro nás znovu ohromně důležitý. Je silný, rychlý a mimořádně kvalitní," konstatoval bývalý hráč a kouč Ajaxu Amsterdam, PSV Eindhoven či Barcelony.

Nizozemci jsou ve čtvrtfinále Eura po šestnácti letech. Kontinentální šampionát dosud ovládli jen v roce 1988, shodou okolností v Německu. Koeman u toho byl tehdy jako obránce.

"V kádru máme velké talenty. Samozřejmě ale musíte něco vyhrát, protože teprve pak vás budou moci lidé porovnávat s týmem z roku 1988. Fotbal se od té doby změnil. V předchozích zápasech jste viděli, že všechny týmy se s pokračováním na turnaji natrápily," řekl Koeman.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články