Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Füllkrug znovu udeřil v závěru, na velkých turnajích dal z pozice náhradníka už čtvrtý gól

Niclas Füllkrug v nedělním utkání na Euru proti Švýcarsku znovu potvrdil pověst produktivního žolíka. Jednatřicetiletý útočník Dortmundu v nastavení zařídil Německu remízu 1:1 a první místo ve skupině. V roli střídajícího hráče se prosadil na domácím šampionátu už podruhé a v součtu s dvěma trefami na minulém mistrovství světa je nejlepším německým střelcem z pozice náhradníka na velkých turnajích.

Niclas Füllkrug
zdroj: Reuters autor: Thilo Schmuelgen

"To je pěkné, o tom jsem nevěděl. Ale nakonec čtyři góly jsou čtyři góly, ať padly jakkoliv," citovala Füllkruga agentura SID.

Urostlý útočník dal 13. branku v 19. reprezentačním utkání, z toho sedm jich vstřelil jako střídající hráč. Na právě probíhajícím Euru navázal na zásah proti Skotsku a je teprve čtvrtým dvougólovým střelcem turnaje.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Švýcarsko – Německo: Füllkrug – 1:1 (90.+2 min.)

Füllkrug si ve druhé minutě nastavení za nepříznivého stavu naskočil na centr Davida Rauma a v lehkém záklonu stlačil svou hlavičku mezi tři tyče.

"Všichni víme, že jsem dobrý hlavičkář, ale tohle byl hlavně vynikající centr," ocenil spoluhráče, jenž rovněž přišel do hry až v průběhu zápasu.

"Pro trenéra je vždy dobré, když má na lavičce více fotbalistů, kteří dokážou změnit vývoj utkání," přidal.

"Byl to úžasný gól, ta hlavička vůbec nebyla snadná," pochválil svého svěřence trenér Julian Nagelsmann, který mu zatím dal na turnaji v součtu 73 zápasových minut.

"Roli náhradníka zvládá výborně, což je skvělé, ale zároveň pro něj i trochu smolné. Máme teď dost času promyslet sestavu na osmifinále, rozhodně je ve hře varianta, že nastoupí od začátku," připustil šestatřicetiletý kouč.

Německo ve vyřazovací fázi čeká v sobotu 29. června v Dortmundu druhý tým skupiny C, ve které jsou Anglie, Dánsko, Slovinsko a Srbsko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články