Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
MS v silniční cyklistice 2024

Euro v ČT: Kompletní program živě, další streamy na ČT sport Plus i aktuální podcasty

První výkop fotbalového mistrovství Evropy je na programu 14. června a Česká televize bude u toho, stejně jako u všech dalších utkání. Celkem 51 přímých přenosů ze zápasů odvysílají programy ČT sport, ČT2 a ČT sport Plus. Další obsah i s videosestřihy nabídne nová HbbTV aplikace a web ctsport.cz. Zápasy diváky provedou experti ve tradičním Studiu ME.

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024
zdroj: Reuters autor: Fabian Bimmer

"Studio otevřeme ke všem zápasům. Přímo v Německu budeme mít štáby po celou dobu účasti české reprezentace na turnaji. Reportérsky pokrývat ale budeme i řadu dalších zápasů v ostatních skupinách. Ve dnech kolem utkání našeho týmu otevře fotbalová asociace Český dům, z něhož budeme pořizovat přímé vstupy," říká výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

Zápasy budou komentovat Jaromír Bosák, Vlastimil Vlášek, Jiří Štěpán a Ondřej Prokop se spolukomentátory. Z turnajové základny české reprezentace v Hamburku se do studia ME s aktuálními informacemi, rozhovory, zajímavostmi a příspěvky cílenými nejen na českou reprezentaci přihlásí David Kozohorský a David Kalous.

Vůbec poprvé se mohou fotbaloví příznivci těšit v rámci Eura na výrazné propojení televizního vysílání s ČT sport Plus, tedy webem, mobilní aplikací a HbbTV. "Diváci tak budou moci sledovat tiskové konference, tréninky jednotlivých týmů a další zajímavé záběry ze zákulisí. Na ČT sport Plus je budeme vysílat souběžně s hlavním programem," láká ke sledování vedoucí fotbalového vysílání a garant projektu Euro 2024 David Kozohorský.

Ani samotné přenosy ze zápasů ale letos nebudou omezené jen na hlavní vysílání. "Budeme mít k dispozici trasy, které se budou věnovat speciálně danému týmu, budou sledovat hráče během zápasu a podobně. Diváci si sami budou moci mezi jednotlivými záběry přepínat. Další novou službou je data feed, který umožňuje práci s pokročilými daty. Využívá GPS senzory, které monitorují veškeré události na hřišti v reálném čase. Těmito údaji se pak budeme snažit podpořit program ve studiu," vysvětluje oblíbený moderátor.

Ke každému utkání nabídne ČT sport Plus dva exkluzivní streamy s předzápasovým programem, pohledem na hru z kamer za brankami a pozápasovými rozhovory a tiskovou konferencí. U českých zápasů bude možné navíc sledovat stream zaměřený jen na český tým a v průběhu utkání také dva streamy s fokusem na konkrétního hráče českého týmu a vybranou hvězdu soupeře.

Nalaďte HbbTV aplikaci

Po jarním MS v ledním hokeji navíc nebude ani k fotbalovému Euru chybět HbbTV aplikace. Na programu ČT sport bude tato aplikace opět rychle dostupná prostřednictvím modrého tlačítka. "Aplikace bude opět zahrnovat všechny přímé přenosy, další videoobsah a podrobný textový on-line servis ze všech zápasů. Ve videoarchivu budou veškeré záznamy, sestřihy a různá krátká zajímavá videa ze zápasů i ze zákulisí šampionátu," říká produktový manažer TV platforem Jan Zeman.

V dalších rubrikách budou přehledy všech zápasů, včetně on-line informací z každého zápasu. "Nebudou chybět tabulky a soupisky jednotlivých účastníků mistrovství Evropy. Kromě týmových statistik najdou diváci v aplikaci i individuální statistiky hráčů, jako je tabulka střelců, obdržené žluté a červené karty a podobně," dodává Jan Zeman.

Web ctsport.cz přinese ze šampionátu nejbohatší videoobsah v Česku. Divák si bude moci pustit každý gól, nepřijde o žádný důležitý moment nebo ohlas. Kromě toho se fotbaloví fanoušci mohou těšit na novinky nejen z českého týmu a také sérii aktuálních podcastů s analýzami či názory expertů.

A jaké jsou další novinky?

"Kromě stálého týmu našich spolupracovníků se budou větší měrou podílet na vysílání bývalí reprezentanti Karel Poborský, Tomáš Ujfaluši a Michal Kadlec a členka národního týmu Kateřina Svitková. Michal Kadlec bude součástí našeho týmu přímo v Hamburku, kde se budeme snažit přiblížit každodenní rutinu reprezentace. Poborský, Ujfaluši i Svitková se také zapojí do komentování zápasů. Účast ve studiích přislíbili i další hráči a trenéři s velkým významem pro český fotbal. Ale přijdou i ti, kteří jsou úzce spjati se zeměmi, jež se na turnaji představí. Znovu budou součástí našeho programu i zahraniční reportéři České televize, kteří přispívají jiným pojetím, netradičním úhlem pohledu na věc a tím, že jsou schopni fotbal zasadit do širšího – než jen čistě sportovního – kontextu," pokračuje David Kozohorský.

Ten, až na jednu výjimku v roce 2016, zažil všechna Eura přímo na místě. "Vždy jsem žasl nad atmosférou, kterou čeští fanoušci dokázali udělat, i když šlo třeba o daleké Portugalsko. Vrcholem bylo Euro v Polsku, kde se zápasy hrály ve Vratislavi. Teď jsou v dostupném Lipsku a Hamburku, a tak čekám, že se tam vydají znovu tisíce lidí," těší se fotbalový moderátor, kterého samozřejmě zajímá také to, jak se náš tým popasuje s konkurencí.

"Delší turnaje mají své kouzlo, výkony ovlivňuje řada okolností a prakticky vždy dojde k překvapení. To, že jsme v roce 2021 hráli čtvrtfinále, také nikdo nečekal," upozorňuje.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články