Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Kooperativa NBL 2024/2025

Bezpečnost především, na Euro jsme připravení, říká německá ministryně vnitra

Nejen němečtí fotbalisté a pořadatelé se připravují na Euro. Pro pořádající zemi je prioritou bezpečnost a země je na to dobře připravena, na tiskové konferenci to prohlásila ministryně vnitra Nancy Faeserová. Německo po dobu šampionátu bude střežit všechny pozemní hranice se sousedními státy, na kontroly se cestující musí připravit také ve vlacích a na letištích.

Německá ministryně vnitra Nancy Faeserová a Herbert Reul za Porýní-Westfálsko
zdroj: Reuters autor: Axel Schmidt

"Bezpečnost je naší prioritou," řekla Faeserová. Poznamenala, že policie a bezpečnostní orgány se soustředí mimo jiné na rizika související s islamistickým terorismem, násilnými fanoušky či kybernetickými útoky. "Úzce spolupracujeme především se sousedními státy," uvedla.

Faeserová rovněž řekla, že spolkové a zemské policejní sbory doplní i policisté ze zahraničí. "V Německu bude po dobu šampionátu nasazeno asi 350 zahraničních policistů," řekla. Velká část zahraničních policistů bude z Francie, se kterou Německo sestavilo společnou policejní jednotku. Ta bude po turnaji nasazena v Paříži během letních olympijských her.

Německo podle Faeserové očekává na fotbalových stadionech 2,7 milionu diváků. Dalších 12 milionů pak bude ve fanouškovských zónách, které vznikly v hostitelských městech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články