Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Výsledek mě těší. A zranění De Bruyneho a Hazarda? Teprve uvidíme, říká Martínez

Už jsou mezi nejlepšími osmi. Belgičtí fotbalisté vyřadili obhájce titulu z Portugalska (1:0), po vítězství ale nebylo všechno jen úsměvy. Týmu se totiž zranily opory Kevin De Bruyne a Eden Hazard. Jejich stav je podle slov trenéra Roberta Martíneze zatím nejasný.

Roberto Martínez
zdroj: ČTK/AP autor: Julio Munoz

"Budeme potřebovat asi 48 hodin, abychom zjistili, jak velká jejich zranění jsou," uvedl na tiskové konferenci Martínez. "U Kevina je to problém s kotníkem, byl to ošklivý zákrok. Uvidíme, v tuto chvíli nemáme od lékařů žádnou další zprávu. A u Edena jsou to svalové problémy," řekl kouč Belgie.

De Bruynemu zranil levý kotník Palhinha v závěru první půle. Portugalský záložník dostal za faul žlutou kartu. Přestože se De Bruyne snažil do utkání po přestávce vrátit, po pár minutách to vzdal a vystřídal jej Dries Mertens. Hvězda Manchesteru City při útočných snahách chyběla a Belgičané se ve druhé půli vesměs bránili akcím Portugalců.

Navzdory tomu, že soupeř vyslal 24 střel, dokázali "Rudí ďáblové" udržet čisté konto. "Nebylo to jen o tom, jak můžeme být dobří, ale i jak se dovedeme bránit proti silným zbraním Portugalska. Oni vědí, jak využít byť jen drobný okamžik, aby vás potrestali, a jsou v tom dobří. I proto jsou úřadující mistři Evropy," připomněl Martínez. "My jsme však po celou dobu výborně bránili a soustředili se. Ukázali jsme neuvěřitelnou mentalitu," vyzdvihl.

Vedoucí tým žebříčku FIFA ustál nejen přímé kopy Cristiana Ronalda, ale v závěru i nebezpečnou hlavičku Rúbena Diase. Proti střele Raphaëla Guerreiry mu zase pomohla tyč. Poprvé v historii tak Belgičané vyhráli na ME čtyři zápasy a podruhé za sebou prošli do čtvtfrinále.

"Prožili jsme si těžké chvíle, protože Portugalci se v závěru pokusili vyrovnat. Výsledek mě ale moc těší. Je to přesně to, co jako vítězný tým potřebujeme. Známe naší kvalitu v útoku a jak dobrý fotbal dovedeme hrát, nicméně teď jsme předvedli i další důležité aspekty, které jsou k úspěchu nutné. Jako trenér nemohu být víc hrdý," dodal Martínez.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články