Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vaclík bude chytat v dobrém klubu, na Schicka by musela přijít hodně zajímavá nabídka, říká Nehoda

Euro je velká šance. Vzpomeňte na šampionát v roce 1996, kdy český tým skončil druhý a většina fotbalistů dostala lukrativní nabídky na další angažmá. Je to šance, jak se předvést před zraky celého světa a hlavně zástupců klubů a hráčských agentů. Antonín Barák už také popřál Tomáši Holešovi po skvělém výkonu v osmifinále proti Nizozemsku, aby se dobře prodal. Ovšem tak jednoduché to zase není.

Brankář Tomáš Vaclík v akci v utkání ME
zdroj: REUTERS

Zdeněk Nehoda, majitel agentury, která stála například za přestupy Pavla Nedvěda a ze současného reprezentačního kádru zastupuje Tomáše Vaclíka, Michala Sadílka a Aleše Matějů, to vidí jasně.

"Velké kluby sledují hráče, které potřebují, ale může se stát, že někdo vyletí a zaujme," vysvětluje muž, který má titul mistra Evropy z roku 1976 a bronz z ME v roce 1980. "Takže když někdo zahraje na šampionátu dobře, tak mu to určitě může pomoci k zajímavému přestupu," říká dvojnásobný nejlepší fotbalista roku Československa.

"A například u Holeše nejde jen o jeden zápas. Hrál dobře už na jaře ve Slavii na svém postu defenzivního záložníka a k tomu občas dá důležité góly, jako třeba teď v nároďáku. Tím na sebe daleko víc upozorní. Takže to není tak, že fotbalista zahraje výborně jeden zápas a přestoupí do velkého klubu..."

Nehodova agentura se stará například o jedničku v brance národního týmu Tomáše Vaclíka, který je nyní po skončení smlouvy v Seville bez angažmá a na šampionátu chytá výborně. Hovořilo se dokonce o zájmu Realu Madrid na post náhradního gólmana.

"O Realu se mluvilo, jako třeba o tom, že jde Alex Král do Anglie. Když vás nikdo neosloví a nejednáte, tak to není žádná nabídka. Ale o Tomáše má zájem několik klubů, zatím čekáme, jak to dopadne na mistrovství Evropy."

Takže i tady si může Vaclík významně pomoci k co nejlepšímu angažmá. "I jemu to samozřejmě může pomoct a těch klubů se ozve samozřejmě víc. O něm se v Evropě dobře ví a určitě bude chytat v dobrém klubu," říká bývalý kanonýr, jehož kariéra v tuzemsku je spjatá hlavně s Duklou Praha.

Zvýšený zájem nejspíš bude také o Patrika Schicka, který se může stát nejlepším střelcem šampionátu. "Ale ten má dlouhodobou smlouvu v Leverkusenu. A ten ho taky určitě koupil s nějakou perspektivou, a ne aby jej za rok prodal. Ovšem záleží samozřejmě na nabídce a ta by musela být extra dobrá."

Opačný případ je Alex Král, jemuž se na Euru zatím nedaří tak, jak by si všichni přáli. Přitom se toho hodně napsalo o jeho chystaném přestupu do Anglie – konkrétně do West Hamu.

"Píše se o tom, mluví se o tom, ale nikde žádná konkrétní nabídka, nebo jsem o ní neslyšel. To, že se o jeho přestupu píše, neznamená, že o něj opravdu zájem je," vysvětluje Nehoda, jak to chodí.

A hned dodává, že při přestupech je to ale spíš tak, že dobré výkony na velkém turnaji zájem o hráče ovlivní. "Ale když někoho sledujete delší dobu a pak mu jeden dva zápasy nevyjdou, tak z přestupu nesejde. Tak to není," vysvětluje zkušený hráčský agent.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články