Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Covid v kabině Skotska, Gilmour je v izolaci. Chilwell a Mount den před zápasem s Českem také

Den před závěrečnými duely české skupiny dostaly týmy nepříjemnou zprávu. Fotbalisté Skotska v klíčovém zápase proti Chorvatsku budou bez dvacetiletého záložníka Billyho Gilmoura, který měl pozitivní test na koronavirus a musel do desetidenní izolace. Ben Chilwell a Mason Mount se den před zápasem proti Česku kvůli kontaktu s Gilmourem od týmu izolovali také.

Billy Gilmour
zdroj: REUTERS autor: Carl Recine

Chilwell a Mount se po bezbrankové remíze s Gilmourem zdravili a objímali. Skotský záložník byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu, dnes ale tým oznámil, že kvůli pozitivnímu testu na covid-19 musí do desetidenní izolace, takže přijde o úterní duel proti Chorvatsku i případné osmifinále.

Zda Chilwellova a Mountova izolace znamená, že nebudou v anglickém mužstvu pro úterní duel ve Wembley, zatím není jasné. Záložník Mount byl v obou dosavadních duelech v základní sestavě, levý obránce Chilwell ještě na turnaji nenastoupil.

"Momentálně nevíme," uvedl trenér anglické reprezentace Gareth Southgate na tiskové konferenci k případné absenci dua z Chelsea. "Je to nejasné a hodně se o tom v zákulisí jedná. Během příštích 12 hodin to musíme zjistit," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Anglie - Skotsko

Anglická Fotbalová asociace (FA) uvedla, že o izolaci hráčů Chelsea rozhodla z preventivních důvodů a po konzultaci s národní zdravotní agenturou PHE. Zároveň FA oznámila, že všichni členové týmu měli v pondělí negativní testy na koronavirus.

Gilmour v pátek ve Wembley odehrál 76 minut. Na úvod turnaje proti českému týmu nenastoupil. Kvůli pozitivnímu testu přijde o závěrečný zápas skupiny D s Chorvatskem a v ohrožení je i jeho start v případném osmifinále.

Skotská reprezentace má základnu v anglickém Middlesbroughu a vyhnula se tím přísnějším opatřením ve své zemi. Po dvou zápasech ve skupině má stejně jako Chorvatsko na kontě jeden bod. Aby udrželo šanci na postup, musí v úterý zvítězit.

Ve druhém utkání proti sobě nastoupí Češi s Angličany, kteří mají shodně po čtyřech bodech. Do osmifinále projdou první dva celky z každé skupiny a nejlepší čtveřice ze šesti týmů na třetích místech.

Skotsko mělo pozitivní test v týmu už před startem šampionátu, kdy byl nakažený náhradník John Fleck. V průběhu Eura se o první případ koronaviru postaralo Slovensko. Nákaza byla zjištěna u obránce Denise Vavra a jednoho člena realizačního týmu.

Francouzský útočník Dembélé po zranění kolena na ME dohrál

O hráče přišla také Francie. Ale ne kvůli koronaviru. Ousmana Dembélého vyřadilo zranění kolena. Čtyřiadvacetiletý útočník se zranil v sobotním zápase základní skupiny s Maďarskem, ve kterém přišel v 57. minutě na trávník místo Adriena Rabiota. Hráč Barcelony musel kvůli zranění po půlhodině sám střídat. Utkání skončilo remízou 1:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Maďarsko – Francie
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články