Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

BLOG: K. O. v Boloni už nenapravíme, ale ručník z ringu zvednout můžeme

Bude to šichta. Porážka 0:4 v Itálii a hlavně výkon fotbalové reprezentace, který výsledku bohužel přesně odpovídal, nevěstí před nadcházejícím evropským šampionátem nic dobrého. Debakl to byl výsledkový i herní. Pozitiva se hledala těžko. Ivan Hašek, bývalý reprezentant a zkušený trenér, který vedl svého času i národní tým, ve studiu ČT po výprasku konstatoval: "Byli jsme horší úplně ve všem."

Itálie - Česko
zdroj: ČTK/AP autor: Antonio Calanni

K tomu se koneckonců přiznali i všichni dotázaní účastníci zápasu, který proběhl deset dnů před úvodním duelem se Skotskem na Euru.

Jenže jak známo: všechno zlé je k něčemu dobré. A to bylo také slyšet ze všech ohlasů. "Je lepší, že to přišlo teď než na Euru," notovali si trenér Jaroslav Šilhavý i stoper Jakub Brabec. "Podíváme se na video a musíme se z toho poučit," dodal kapitán Vladimír Darida. "Jen taková utkání nás mohou posunout dál," tvrdil Alex Král.

Zlatá slova. Zbývá jen dodat, aby tomu tak opravdu bylo. Protože pohled na ještě nedávno běhavý, dobře kombinující a zdravě sebevědomý český výběr byl v pátek večer v Boloni smutný. Marně se hledal někdo, kdo by byl alespoň vzdáleně zralý na pochvalu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih zápasu Itálie - Česko

"Nefungovalo to v obraně, vepředu ani ve středu pole," řekl se smutným úsměvem kouč Šilhavý.

Obrana chybovala, záloha nic nevymyslela a osamocení útočníci tonuli v precizní defenzivní vozbě italského týmu, který už ale dávno nehraje úporné a neprostupné catenaccio, což ostatně hned čtyřikrát Čechům velmi názorně předvedl. A brankář Pavlenka? Ten si mohl jen drbat hlavu, protože první dva góly padly po tečovaných střelách a u dalších dvou mohli Immobile a Berardi šance typu "face to face" jen nevyužít – jenže využili. Fakt k vzteku.

Ale proč stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko – hlásí staré české přísloví. A i když je fakt, že brod se tentokrát blíží dost rychle, jestli se mi na tom zápase, nebo spíš po něm, něco líbilo, tak přístup zválcovaného českého mužstva.

Všichni ochotně po zápase odpovídali na dotazy – co taky měli dělat, řeknou si mnozí – ale každopádně je to znak profesionality. A ta je teď hodně důležitá. Proto to vypadá, že všichni jsou si vědomi, že tuhle facku mohou vrátit už v úterý v poslední přípravě Albánii a hlavně to pak pořádně profackovat na šampionátu.

A i když to z pohledu italského debaklu moc nevypadá, tak ti kluci fotbal určitě najednou hrát nezapomněli a trenér Šilhavý a jeho "tvůrčí skupina" už také dokázali, že jsou schopni pozvednout tým, který nejprve dostal nášup 0:5 v Anglii, aby ji pak v Edenu slavně porazil.

Takže, jak je psáno v knize knih: Věř a víra tvá tě uzdraví. A jak se zdálo, tak Češi si věří a ví, co pro to mají udělat. Tak se třeba stihnou i uzdravit.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články