Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slovenští fotbalisté už bydlí ve Vichy. Za soupeři je čekají dlouhé cesty

Vichy – V dějišti mistrovství Evropy už jsou fotbalisté Slovenska, kteří se Eura zúčastní vůbec poprvé v historii. Výběr Jána Kozáka dorazil do dějiště šampionátu v pondělí, tedy dva dny po posledním přípravném zápase proti Severnímu Irsku, který skončil bezbrankovou remízou. Do turnaje vstoupí 11. června v Bordeaux utkáním proti Walesu.

Marek Hamšík
zdroj: REUTERS autor: David W Cerny

Slováci se ubytovali v hotelu ve Vichy a na zápasy základní skupiny je čekají cesty dlouhé až 580 kilometrů. Slovenský fotbalový svaz zvolil Vichy zejména kvůli kvalitním fotbalovým podmínkám.

Na tréninkové hřiště, které je umístěné na opačné straně řeky Allier, nicméně bude muset dojíždět autobusem. Slováci si museli přepravit jen mobilní posilovnu. Podle Kozákova asistenta Štefana Tarkoviče hlavně kvůli dodržení totožného komfortu, jaký jim poskytuje tréninkový komplex v Senci.

Slovenské fotbalisty čeká už v podvečer první otevřený trénink, příprava během šampionátu by měla probíhat stejně jako v kvalifikaci. "Jdeme zažitou cestou. Budeme se snažit o vyladění formy a kvalitu tréninkových jednotek," přiblížil kondiční trenér Martin Rusňák.

Zdroj
ČT sport, Šport.sk

Hlavní zprávy

Nejčtenější články