Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Rosický: Forma? To se uvidí. Potřebuju něco odehrát

Praha - Kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Rosický po odchodu z Arsenalu myslí jen na letní mistrovství Evropy a svou klubovou budoucnost nyní pustil z hlavy. Pětatřicetiletý záložník však přiznal, že pražská Sparta, která o jeho návrat hodně stojí, pro něj bude téma. "Už jsem na to zkušený dost, abych si uměl udělat priority," uvedl.

Sport
zdroj: ČT4

"Momentálně plánuji hrát Euro a tím to pro mě končí. Co se týká mé budoucnosti, tak to teď vůbec neřeším a soustředím se na Euro," řekl Rosický. Za A-tým Arsenalu kvůli zraněním nastoupil v tomto ročníku jen na 19 minut pohárového utkání. V závěru sezony zasáhl ještě do čtyř duelů juniorky londýnského klubu. Proto se před startem francouzského šampionátu musí rozehrát v přípravných zápasech.

"Uvidí se, v jaké formě se budu prezentovat. Dva měsíce jsem v tréninku, to je v pořádku, ale vyloženě vytíženost mi chybí. Potřebuju něco odehrát, abych to sám poznal. Zápasy za juniorku samozřejmě nejsou měřítko, to sám moc dobře vím," uznal Rosický.

Je nám líto, video expirovalo.
Rosický: Dva měsíce už jsem v plném tréninku

Situace před nominací nebyla jednoduchá pro něj ani pro reprezentačního trenéra Pavla Vrbu. Tomu na rovinu oznámil, že už si za první tým Arsenalu v sezoně nezahraje. "Byl jsem tam deset let a vím, jak trenér (Arséne Wenger) přemýšlí. Říkal jsem, že ani v případě zapojení do tréninku už není šance, abych hrál. Pan Vrba na mě chtěl čekat a shodli jsme se, že bude schůdné hrát za juniorku. Zůstali jsme v průběžném kontaktu," uvedl Rosický.

"Musím vědět, že těm klukům tady jsem schopen nějakým způsobem pomoct, a ne že pojedu jen tak. Kdybych nebyl takhle dlouho v tréninku, tak bych do toho nešel," přidal zkušený záložník.

Vidina účasti na Euru ho při rekonvalescenci hodně motivovala. "Bez debat to byl jeden z těch hlavních impulzů, že chci hrát. Ale nebylo to pro mě tak stěžejní jako možná pro ostatní. Přece jen už jsem těch mistrovství odehrál dost. Chci tam jet a hrát, ale ne za každou cenu. Ne abych měl kvůli tomu v budoucnu nějaké problémy," upozornil bývalý hráč Sparty a Dortmundu.

Konec v Arsenalu ho velmi dojal, byť v závěrečném utkání s Aston Villou nedostal šanci se rozloučit přímo na hřišti. "Bylo by to pěkné, kdybych mohl hrát, ale věděl jsem, že už je to pro mě konečná. Ale bylo to strašně emotivní. Přece jenom deset let je strašně dlouhá doba a s tím klubem jste spjatý. Není jednoduché odcházet," dodal Rosický.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články