Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Pelta z Francie: Atmosféra mezi hráči je dobrá, vše funguje

Tours (Francie) - Za českou fotbalovou reprezentací v úterý dorazil do Tours, kde má tým během evropského šampionátu ve Francii základnu, předseda FAČR Miroslav Pelta. Pochvaluje si, jak dobrá atmosféra okolo týmu panuje, a věří, že mužstvo po úvodní prohře 0:1 se Španělskem v druhém utkání skupiny v pátek s Chorvatskem získá první body na turnaji.

Miroslav Pelta
zdroj: ČTK/Taneček David

"Atmosféra mezi hráči je nebezpečně dobrá. Vidím, že vše funguje. Hráčům chutná, kuchař je výborný. Nepřichází žádné zprávy, které by mě znepokojovaly. Není tu žádný průšvih, asi uděláme nějakou umělou aféru," žertoval Pelta. Pobyt v Tours s týmem měl dopředu naplánovaný.

"Po skončení prvního utkání a splnění společenských povinností jsem se přesunul do Tours. Zúčastnil jsem se s týmem večeře i snídaně, s většinou hráčů jsem neformálně mluvil. Všem je jasné, že zápas s Chorvatskem je o tom, jaké budou naše ambice v boji o postup ze skupiny," dodal Pelta.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi se takticky připravovali na Chorvaty

Před čtyřmi lety na Euru v Polsku český tým na úvod rovněž prohrál, navzdory porážce 1:4 s Ruskem pak ale dokázal postoupit z prvního místa. "Výsledek 1:4 s Ruskem ve Vratislavi je něco jiného než prohrát se Španělskem 0:1. Podali jsme daleko lepší výkon, ale také nemáme body a je třeba na pátek mobilizovat vše, co jde. Vidím to tak, že je třeba tomu dát vážnost, takže je vždy lepší, když nejvyšší vedení komunikuje jak s hráči, tak s realizačním týmem.

Je třeba udělat vše pro to, abychom byli v pátek úspěšní," prohlásil Pelta. Mužstvu věří. "Kdyby ne, nemohu to dělat. Je třeba si ale říct, že páteční soupeř je velice kvalitní, třeba složením středové řady. Na druhou stranu výkon v prvním zápase po stránce taktiky, kterou naordinoval trenér, se velmi povedl. Je třeba na to navázat a budeme muset být odvážnější dopředu. Věřím, že pro Chorvatsko budeme velice nepříjemný soupeř," uvedl Pelta.

Podle něj by k postupu stačily ze zbylých duelů ve skupině s Chorvaty a Turky čtyři body. "Ale uvidíme podle jednotlivých zápasů. Jsem optimista," dodal. Zázemí v Tours ho mile překvapilo. "Krásný stadion, hřiště, hotel, všichni se na nás usmívají. Organizačně to funguje bezvadně na všech úrovních, připravenost pořadatelů je na vysoké úrovni," podotkl Pelta. Byl nadšený z podpory, kterou měli hráči při prvním utkání v Toulouse se Španělskem.

"Kapacita byla 33 tisíc a připadalo mi, že třetina je od nás. Český divák, i když to má daleko a je to ekonomicky náročné, dorazil. Myslím, že jsme Španěly naučili dělat mexické vlny, byli jsme lídrem na stadionu. Naši fanoušci odvedli fantastickou práci a ve stejném duchu by to mělo být s Chorvaty. Jsem mile překvapen, že český fotbal a nároďák má absolutní podporu veřejnosti," řekl Pelta.

Těsně před pátečním utkáním ještě plánuje osobně mužstvo povzbudit. "Je to podobný model jako na klubové úrovni. Budu chtít na poslední chvíli ještě s generálním sekretářem udělat takový ten pozitivní tlak," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články