Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Kdo bude hrát místo Limberského? Frýdkovi univerzálnost pomáhá

Praha – Při neúčasti Davida Limberského řeší trenér Pavel Vrba před závěrečnou fází kvalifikace mistrovství Evropy uvolněnou pozici levého obránce. Proti Turecku by na tomto postu mohl nastoupit Martin Frýdek, Michal Kadlec nebo Filip Novák.

Je nám líto, video expirovalo.
Hledá se levý reprezentační obránce

"Teď jsem odehrál dva zápasy ve Spartě na levém bekovi, nevím, jak to bude," uvedl Frýdek. V sestavě Sparty už během 16 zápasů této sezony vyzkoušel Martin Frýdek téměř všechny posty. "Těžko soudit, jestli mi univerzálnost pomáhá, nebo spíš škodí. Teď momentálně asi spíš pomáhá. Asi už by bylo dobré se někde zabudovat na jeden post," řekl Frýdek. "Ale zřejmě je to můj úděl, že budu putovat sestavou. Každopádně se budu snažit podat stoprocentní výkon, kdekoli mě trenér bude potřebovat," dodal.

Od letního přestupu z Liberce do Sparty ho trenér Zdeněk Ščasný využil v sestavě jako útočníka, levého i pravého záložníka, defenzivního záložníka i pravého a levého beka. "Spočítáno to nemám, ale kromě brankáře jsem nastoupil snad už všude," usmíval se Frýdek.

Pozici na levé straně obrany by se nebránil ani Kadlec. "Obránce jako obránce. Posty jsou de facto stejné, akorát na beku musíte více útočit," pronesl lakonicky Kadlec.

Třetím adeptem na pozici levého beka je Filip Novák. Ten má sice v reprezentaci nejmenší zkušenosti, ale v novém působišti, dánském Midtjyllandu se mu daří. "Když dostanu šanci, snad ji chytnu za pačesy a odvedu maximum," konstatoval Novák.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články