Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hvězdy základních skupin. Kdo potvrdí formu ve vyřazovací části?

Praha - Setkání nejlepších mužstev starého kontinentu s sebou pochopitelně přináší i souboje nejlepších hráčů. Během zápolení v základních skupinách sledovali fanoušci napříč Evropou celou řadu vynikajících individuálních výkonů. Komu se start do šampionátu povedl nejvíce? 

Gareth Bale slaví historicky první gól Walesu na ME
zdroj: Reuters autor: Sergio Perez

1. Gareth Bale

Málokterý hráč má na výkony svého národního mužstva takový vliv, jako šestadvacetiletá hvězda Realu Madrid. Rodák z Cardiffu byl ústřední postavou historické kvalifikační cesty, když sedmi brankami vystřílel Walesu po 58 letech účast na vrcholném turnaji, a také ve Francii potvrzuje roli jednoho z nejlepších fotbalistů světa.

Jako jediný hráč skóroval ve všech utkáních základní skupiny evropského šampionátu, čímž zemi červeného draka posunul do vyřazovací části. Osmifinále navíc rozhodně nemusí být konečnou zastávkou. Svěřence Chrise Colemana totiž čeká ostrovní derby se Severním Irskem a Wales, vítěz skupiny B, bude v prestižním duelu favoritem na postup do čtvrtfinále.

2. Dimitri Payet

Před zahajovacím utkáním šampionátu se o francouzských hvězdách napsala celá řada článků a spekulací. Do hlavních rolí byli často pasováni především Griezmann s Pogbou, ale reprezentaci galského kohouta táhne za kýženým úspěchem jiný hráč - Dimitri Payet. Devětadvacetiletý záložník West Hamu na sebe výrazně upozornil již během své premiérové sezony v anglické Premier League a vynikající výkony podává i v národním dresu.

V úvodním duelu s Rumunskem na hřišti exceloval, technickými finesami bavil vyprodaný Stade de France, jako jediný hráč Les Bleus se na sebe nebál vzít zodpovědnost. Přesným centrem skórujícímu Giroudovi a vítězným gólem tři minuty před koncem své galapředstavení jen korunoval. Rázem se v zemi pořadatelů mistrovství Evropy nemluvilo o nikom jiném. Payet navíc rozvlnil síť i následujícím klání s Albánií, po kterém měli svěřenci Didiera Deschampse jistotu postupu do osmifinále.

3. Ivan Perišič

Kapitán Darijo Srna před turnajem prohlásil, že Chorvatsko disponuje nejsilnějším mužstvem v historii. Duo Modrič-Rakitič prokazuje zápas co zápas výjimečné schopnosti v barvách Realu, respektive Barcelony a Mandžukič pravidelně střílí góly za turínský Juventus. Ve Francii ovšem úřaduje především křídelník Ivan Perišič.

Rychlonohý záložník, jenž nastupuje v Serii A za Inter Milán, vstřelil na Euru prozatím dvě branky. Trefa proti španělským obhájcům titulu navíc znamenala posun na první místo a výhodnější nasazení ve vyřazovacích bojích. Pozornost však na sebe poutá i drzými průniky, jejichž prostřednictvím připravuje vyložené šance svým spoluhráčům.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články