Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Češi už mají v hlavách Turecko. Vrba chystá až tři změny v sestavě

Tours - Klíčový zápas proti Turecku čeká českou reprezentaci už v úterý. A hráči už svého soupeře mají v hlavách. Trenér Pavel Vrba provede v sestavě na závěrečné skupinové utkání až tři změny - jednu kvůli absenci Tomáše Rosického, další dvě i kvůli výkonům s Chorvatskem.

David Limberský a Pavel Kadeřábek
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Jediný hráč, který do utkání s Tureckem nemůže nastoupit, je Tomáš Rosický. Kapitán reprezentace kvůli zranění stehenního svalu v utkání s Chorvatskem na Euru dohrál. Změny tak nebudou jen vynucené. "[Nastanou] i kvůli některým výkonům v zápase s Chorvatskem. Plánuji udělat tři až čtyři změny. Šanci dostanou někteří hráči, kteří na ni čekají. Tím, že potřebujeme vyhrát, dáme více hráčů do útočné fáze," řekl Vrba.

Po regeneračním tréninku čeká hráče odpoledne rozbor hry Turecka. V pondělí po obědě se mužstvo přesune do dějiště utkání Lens. "Už se chystáme na Turecko, máme rozbor jejich zápasů a máme je v hlavách," řekl záložník Vladimír Darida. "Dnešní trénink byl takový regenerační. Měli jsme tam nějaké bago a břevna. Odpoledne by mělo být video," doplnil obránce Pavel Kadeřábek.

Češi mají po prohře se Španělskem a remíze s Chorvatskem na kontě jediný bod a k tomu, aby postoupili do osmifinále, potřebují zvítězit. Pokud se jim to podaří, s velkou pravděpodobností si účast ve vyřazovací fázi zajistí, ať už z druhého místa či jako jeden ze čtyř nejlepších třetích týmů.

Turci naopak už příliš šancí na osmifinále nemají. Svěřenci trenéra Fatiha Terima nemají po dvou prohrách jediný bod, navíc je straší nepříznivé skóre 0:4, které pro ně bude velice těžké zvrátit do tabulky třetích týmů. Zde je navíc pravděpodobné, že velká část třetích týmů bude mít na svém kontě čtyři body.

"Myslím, že asi jsme trošku víc v psychické pohodě než Turci, kteří dvakrát prohráli. Na druhou stranu, kdo vyhraje, má docela velkou šanci na postup. Bod nebude asi stačit, takže není třeba spekulovat a kalkulovat," uvedl obránce David Limberský.

"Myslím si, že každý se soustředí na to, aby to uhrál na hřišti, ne aby vyhrál nějaký fair play index. Navíc nemyslím, že máme nějak hodně žlutých karet, takže když tak bychom ten index měli pozitivní," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články