Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

BLOG Jaromíra Bosáka: Je to marný, je to marný, je to marný

Kocovina. To, že má český tým padla, s sebou nese obvyklé události. Komentáře novinářů, výroky fanoušků, na český fotbal dolehla vlna deprese. To, že fotbalový lid není z výkonů českého týmu nijak odvázaný, dokazují i sociální sítě. A svezou se s tím pochopitelně i komentátoři, protože v očích některých joudů jsme to my, kdo může za to, jak to tady ve Francii dopadlo.

Jaromír Bosák
zdroj: ČT

Můžu sloužit drobnými ukázkami z Facebooku. To, že si krapánek protiřečí, to už tak nějak patří k věci. Takhle se vyjádřil jistý Jirka Vlček, kterému jsem rozhodně tykání nikdy nenabídl: "Kup si lístek do Turecka blbe, ty si fanda a vlastenec - čí?? Popros v 'České' televizi ať ti dají za ten nestranný komentář odměnu."

Mládenec, buď mdlého intelektu, nebo významně podroušený, zjevně nepochopil rozdíl mezi komentátorem a fanouškem a svoji frustraci si potřeboval vybít. Tak na kom jiném, že? "Di už do prdele, s těma svýma keci, nedá se na to koukat, všichni jste jen hnůj za naše peníze..."

Tuhle hlubokomyslnou větu dokázal zplodit jakýsi Leon2, jestli si dobře pamatuju přezdívku někoho, kdo se stydí pod svá vyjádření podepsat. Že komentátor nemá moc co dělat s tím, jestli je fotbal ke koukání, chlapce zjevně hned tak nenapadne.

"Nebejt protekce od tvý mámy, tak házíš někde lopatou a neotravuješ lidi v televizi, šmejde. Jsi s Vrbou jedna pakáž..."

Ať se namáhám, jak se namáhám, nedokážu si představit, jak by mě moje máti, lázeňská sekretářka z Františkových Lázní, mohla nějakým způsobem protlačit do televize. Mnoho lidí žije v přesvědčení, že jsem synem slavné gymnastky Evy Bosákové a proto jsem měl cestu k mikrofonu uhlazenou a bezproblémovou. Jenže s touhle paní Bosákovou jsem se nikdy ani neviděl, natož abych sdílel její geny. Lidi slyší jméno a automaticky si ho spojí se stejným, tím spíš, když jde o tentýž obor činnosti, tedy sport. Můžete vysvětlovat, jak chcete, ale je to marný, je to marný, je to marný...

Jak vidno, především po neúspěších českých týmů v jakémkoli sportovním odvětví si holt vyslechneme a přečteme ledacos. Pravda, přišla i řada pozitivních ohlasů, což mě těší, nebudu lhát. Každý je rád, když má jeho práce kladný výsledek. Ale že to nebude platit pro všechny diváky je samozřejmé. Tím si ale nemá cenu zatěžovat mysl. Voda je mokrá a do kopce neteče. A to píšu při dobrém vědomí toho, že jsem člověk chybující, a to kolikrát víc, než by mi bylo milo.

Ukázka z připravované knihy Jaromíra Bosáka

Hlavní zprávy

Nejčtenější články