Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Fotbalisté Francie musí krotit emoce

Doněck - Francouzští fotbalisté jsou sice na Euru ve čtvrtfinále, ale před sobotní bitvou se Španěly v jejich táboře žádná velká pohoda nepanuje. Trenér Laurent Blanc se snaží krotit vzedmuté vášně, ale novináři i někteří hráči mají obavy z toho, že by se mohla opakovat revolta, která pohřbila naděje trikolóry před dvěma lety na MS v Jižní Africe.

O tom, že nepříjemné vzpomínky znovu ožívají, hovořil záložník Florent Malouda. "To, co teď prožívám, ve mně probouzí démony," řekl Malouda, který zažil aféru v JAR na vlastní kůži.

Po zpackaném úterním zápase se Švédy to údajně ve francouzské kabině pořádně vřelo. Hodně rozzlobený prý byl záložník Hatem Ben Arfa, který se nemohl smířit s tím, že byl po necelé hodině střídán. "Jiní hráli mnohem hůř," stěžoval si prý mobilním telefonem rodině ještě v době, kdy Blanc v kabině hodnotil zápas.

Obránce Philippe Mexes se zase dostal do ostrého sporu s asistentem trenéra a bývalým reprezentantem Alainem Boghossianem, který ho káral za zbytečnou žlutou kartu, kvůli níž přijde o čtvrtfinále. "Fauloval daleko od naší branky, když to vůbec nebylo nezbytné. Na druhou stranu, kdyby každý hrál s jeho nasazením, nedopadlo by to tak, jak to dopadlo," řekl Boghossian.

Ani Blanc netajil, že v kabině bylo dusno. "Po výhře člověk leccos spolkne, ale po porážce se může začít vařit krev. Ale po studené sprše je to za námi," řekl trenér, který jako hráč s Francií získal titul mistra světa i Evropy. Boghossian, který má doma také zlato z MS, si pochvaluje, že se vzduch v týmu pročistil. "Když zametáte věci pod koberec, tak mohou vybuchnout. Kdyby se po porážce všichni usmívali, museli bychom zvýšit hlas," řekl asistent trenéra.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články