Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vyčítám si jen první půlku se Slovinskem. Hledal bych spíš pozitiva, řekl po vypadnutí Krejčí

Mise jeho "Lvíčat" skončila na mistrovství Evropy do 21 let neúspěchem. Českým mladíkům se nepovedlo dosáhnout na senzaci a porazit na závěr skupiny Španělsko, takže se jich další část šampionátu týkat nebude. Kouč Karel Krejčí však zůstával i po vyřazení pozitivně naladěn. Dle něj se ukázalo, že jak Španělové, tak Italové jsou v současnosti jinde a jedinou výraznou kaňkou je v jeho očích první poločas proti Slovinsku. Trenér národního výběru vyzdvihl také výkony některých v čele s Ladislavem Krejčím.

Zklamaní fotbalisté české jednadvacítky
zdroj: REUTERS autor: Srdjan Zivulovic

Jednadvacítka s Itálií i domácím Slovinskem remizovala 1:1 a na závěr skupiny B v úterý podlehla favorizovanému Španělsku 0:2. "Samozřejmě vidím na klucích zklamání. Oni neradi prohrávají, chtěli jsme se poprat o čtvrtfinále. Zase musíme uznat, že Itálie a hlavně Španělsko jsou mnohem dál," řekl Krejčí.

"Narazili jsme na kvalitu. Itálie a Španělsko nás hodně prověřily. Pro kluky je to obrovská zkušenost. Takový zápas jako se Španělskem těžko zahrajou v lize. Myslím, že by jim to mohlo pomoct do budoucích kariér," doplnil trenér.

Nejvíc litoval nepovedené první půle proti Slovincům. "To je jediné, co mě mrzí a trošku si vyčítám. Nehráli jsme dobře, asi jsme neunesli tíhu. Zbytečně jsme nakopávali a přizpůsobili se soupeři. Až po prostřídání jsme začali něco honit, zase nám teklo do bot a výkon se zlepšil. Bohužel to stačilo jen na bod," uvedl Krejčí.

Jeho svěřenci vzhledem k výsledku souběžně hraného duelu Itálie - Slovinsko (4:0) potřebovali k postupu nad Španělskem zvítězit. "Skupina se vyvíjela tak, že i kdybychom vyhráli se Slovinskem, tak bychom museli aspoň bod uhrát," poznamenal Krejčí. "Španělé mají tak obrovskou kvalitu, že hlavně směrem dopředu dokážou přehrát i lepší týmy, než jsme my. Kluci makali nadoraz až do poslední minuty a nemají se za co stydět," přidal kouč.

Čeští reprezentanti ani v jednom ze tří utkání nedali sami gól, Italové i Slovinci jim pomohli k bodu vlastní brankou. "Už v kvalifikaci jsme s tím trochu problém měli, ale zvládli jsme to a postoupili z prvního místa. Tady bych spíš hledal pozitiva. Zase jsme vytáhli řadu mladíků, kteří nasáli atmosféru mistrovství Evropy a vůbec se neztratili. Mám na mysli Šulce, Karabce, Ostráka... Je to příslib a sedm lidí na příští cyklus," uvedl Krejčí.

Vyzdvihnul přesvědčivé výkony svého jmenovce Ladislava ve středu obrany. "Kdybych měl Davida Zimu, neměl bych tak svázané ruce a Láďa třeba mohl hrát svou pozici jako ve Spartě (defenzivní záložník). Tím, že David s námi nebyl, tak jsem ho dal na post, na kterém nám hodně pomohl v kvalifikaci. Láďa odehrál skvělý turnaj," ocenil Krejčí.

"Určitě jsou tam i další jména. Příjemně překvapený jsem i z výkonu Karabce, který ukázal potenciál a může z něho vyrůst opravdu zajímavý hráč," dodal bývalý trenér Plzně.

Zatím neví, zda bude u národního mužstva do 21 let pokračovat. "Uvidíme. S vedením jsem mluvil už před mistrovstvím Evropy. Určitě během dubna budeme mít sezení a promluvíme si o další spolupráci," řekl Krejčí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články