Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Sejk: Proti Německu budeme hrát o všechno

První zápas na turnaji proti Anglii česká jednadvacítka nezvládla. Nejen útočník Václav Sejk si tak moc dobře uvědomuje, že další zaváhání si v neděli proti Německu už "lvíčata" nemohou dovolit. "Víme, na čem jsme a co musíme proti Německu dokázat. Je to zápas, v němž hrajeme vlastně o všechno," prohlásil Sejk. Přímý přenos utkání Česko – Německo sledujte v neděli od 17:40 na ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Lvíčata potřebují proti německým mladíkům zabrat

"Bezprostředně po zápase s Anglií jsme si pochopitelně k zápasu něco řekli, to samé v pátek odpoledne při analýze zápasu. Snažili jsme se porážku hodit rychle za hlavu a hledíme k druhému zápasu. Zápasy jdou rychle po sobě, musíme jít dopředu," řekl jednadvacetiletý Sejk.

Svěřenci trenéra Jana Suchopárka podle něj musejí hrát podobně jako s Anglií. "Chceme se držet toho, co platilo na Anglii. Aktivita, dobrý pohyb bez míče, nezalézt na vlastní polovinu. A vydržet v celém zápase. Německo možná nemá takové individuality jako Anglie, ale zase jsou týmovější. Také mají nějaké slabé stránky, které chceme zasáhnout a využít ve svůj prospěch," uvedl kmenový hráč pražské Sparty, jenž minulou sezonu strávil na hostování v Jablonci.

Váží si podpory rodiny v Batumi. "Mám tady přítelkyni, její mamku, sestru a svoji mamku. Zatím jsme se zde potkali jednou na kávě. Oni tady jsou na dovolené, 29. června letí zpátky do Česka. Přítelkyně (Gabriela Šlajsová) začíná na konci června přípravu se Slavií. Můj táta třeba nikdy neletěl, bojí se. Zvládl by to jedině v případě, že bychom byli ve finále. V kabině jsem i klukům říkal, že bych jej tedy v letadle viděl rád. To je teď takový náš cíl," prohlásil Sejk.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články