Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Nesmíme podlehnout tomu, že Anglie je favorit, říká Suchopárek. Lvíčata chtějí hrát aktivně

Hned na úvod šampionátu těžký soupeř. Čeští fotbalisté do 21 let rozehrají proti Anglii mistrovství Evropy. Svěřenci trenéra Jana Suchopárka se soupeři pokusí oplatit dvě porážky z kvalifikace. Dalšími soupeři "lvíčat" ve skupině C jsou Německo a Izrael. Přímý přenos utkání z gruzínské Batumi sledujte od 17:40 na ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Jednadvacítka rozehraje ME v Batumi proti Anglii

"Anglii známe velmi dobře ze vzájemných zápasů v kvalifikaci, kde jsme jí dvakrát podlehli. Určitě jsme se poučili. Nechceme zalézt do hlubokého bloku, to není náš plán," řekl pro web FAČR záložník Pavel Šulc, jenž na "malém" Euru před dvěma lety vypadl s týmem už ve skupině.

"Z mužstva cítím velké odhodlání. Jsem přesvědčený, že tento třetí zápas bude z naší strany proti Anglii ten nejlepší. Určitě musí být od úvodních minut aktivita a dobrá organizace hry a samozřejmě musíme vstřelit více branek než soupeř. Nesmíme podlehnout tomu, že soupeř je favorit. Spíš než se bát o výsledek musíme být motivováni zahrát dobře," řekl Suchopárek.

Předpokládaná sestava Česka:

Jaroš - Gabriel, Vitík, Hranáč, Pech - Žambůrek, Červ - Šulc, Karabec, Daněk - Sejk.

V kvalifikaci v Anglii prohráli Češi 1:3, doma pak 1:2. "Chceme se představit tak, aby se jim nehrálo lehce, nenechat je kombinovat kolem našeho vápna. To se stalo v Anglii, kde jsme rychle dostali tři branky. Při odvetě v Českých Budějovicích jsme s nimi odehráli dobré pasáže, zavřeli je na jejich polovině a dokázali podržet balon. Ve čtvrtek musíme vletět na hřiště jako jeden tým. Oni jsou individuálně skvělí, už v tomto věku jsou za hvězdy z Premier League. Ale třeba jim to může ublížit," uvedl Šulc.

"Přesvědčili jsme se, že jejich mužstvo patří ke špičce evropského fotbalu a hráči jsou skvěle vybaveni fyzicky i technicky. Obdivuji jejich finální řešení. V obou zápasech to byl hlavní důvod, proč jsme prohráli. Na druhou stranu jsme hráli v prvním zápase velmi bojácně a ustrašeně. Respekt si musíme vytvořit i my, protože máme dobré mužstvo s výborným charakterem, hladové po úspěchu," řekl Suchopárek.

Tři dny po utkání s Anglií se "lvíčata" utkají s Němci opět v Batumi, skupinu pak zakončí v Kutaisi 28. června s Izraelem. Také tyto duely se odehrají od 18:00. Do vyřazovací fáze postoupí z každé ze čtyř skupin první dva celky. Turnaj vedle Gruzie spolupořádá i Rumunsko.

Česká jednadvacítka se na evropském šampionátu od rozdělení federace představí podesáté, při posledních třech účastech pokaždé vypadla ve skupině. Jejím největším úspěchem je zlato z roku 2002.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články