Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Lvíčata cítí šanci, do "malého" Eura vstoupí proti favorizovanému Německu

Tychy – První zápas a rovnou proti jednomu z hlavních aspirantů na zlato. Český národní tým do 21 let se postaví Německu. Soupeři, který v kvalifikaci neztratil ani jeden bod. Schick a spol. však rozhodně nejsou bez šancí. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz od 17:55.

Utkání Česko U21 - Belgie U21
zdroj: BELGA autor: VIRGINIE LEFOUR

Bookmakeři je považují za outsidery s kurzem na vítězství 22:1. Česká jednadvacítka ovšem potřebnou kvalitu má, což mnohokrát během kvalifikace ukázala. Kromě Německa ji v Tychách čeká ještě Itálie a Dánsko. Do semifinále postoupí pouze vítězové jednotlivých skupin, které doplní nejlepší celek z druhých míst.

"Každá skupina je těžká, ale ta naše mluví za vše. Soupeři si v kvalifikaci počínali velmi dobře. Víme, že Němci mají hodně silný tým, ale pro nás je velkou motivací poměřit se s těmi nejlepšími a zabojovat o postup," řekl trenér Vítězslav Lavička, jehož svěřence táhl na šampionát zejména nejlepší střelec evropské kvalifikace Patrik Schick.

Úvodní sok českých fotbalistů proletěl kvalifikací ve velkém stylu. Jako jediný totiž vyhrál všech deset zápasů a vstřelil nejvíce gólů. V jeho dresu stabilně září především Serge Gnabry, čerstvá posila Bayernu Mnichov. K oporám patří také Max Mayer z Schalke nebo kapitán Maximilian Arnold, který absolvoval i minulé ME v Praze a Olomouci.  

"Němci jsou vždy favoritem, ale možná je dobře, že je máme jako první. Nebojíme se, rozdáme si to s nimi," prohlásil útočník Václav Černý. "Když je porazíme, bude o soupeře míň a pro nás to bude lepší výchozí pozice. První zápas je v takovém turnaji hodně důležitý," dodal záložník Antonín Barák, jenž před Eurem doléčil svalové zranění.

Herní styl favorizovaného mužstva se příliš neliší od toho, který praktikuje seniorská reprezentace. "Mají velkou kreativitu ve středové řadě, hrají s rotací, ofenzivně," vyjmenoval hlavní přednosti soupeře Lavička. Zkušený stratég nicméně nehodlá proti západním sousedům měnit způsob hry.  

Předloni lvíčata ještě pod vedením Jakuba Dovalila remizovala s Německem 1:1, ale k postupu to nestačilo. Nakročí k němu na vyprodaném stadionu v Tychách? 

Je nám líto, video expirovalo.
Jednadvacítku čeká v úvodu ME silné Německo

Předpokládané sestavy:

Německo: Schwäbe - Toljan, Stark, Kempf, Gerhardt - Weiser, Arnold, Amiri, Gnabry - Meyer - Selke.

Česko: Zima - Matějů, Lüftner, Simič, Havel - Souček - Černý, Barák, Trávník, Jankto - Schick.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články