Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Lavička oznámil konečnou nominaci, po soustředění tým opustí 4 hráči

Kaprun (Rakousko) – Vítězslav Lavička, trenér české fotbalové reprezentace do 21 let, nominoval na blížící se mistrovství Evropy v Polsku třiadvacet hráčů. V kádru nechybí opory v čele s Patrikem Schickem, Jakubem Janktem či Václavem Černým. Po soustředění v rakouském Kaprunu naopak národní mužstvo opustí čtveřice Dominik Mašek, Zdeněk Linhart, Filip Panák a Marek Havlík.

Sport
zdroj: ČT4

Český kouč připustil, že rozhodování o tom, která čtyři jména vyřadí, bylo hodně těžké. Hráči na hraně nominace totiž předvedli dobrý výkon v pondělním utkání na kempu proti Ázerbájdžánu (5:0).

Panák se dokonce při debutu blýskl gólem, trefili se i Mašek s Havlíkem, ale ani to jim nakonec do Polska nepomohlo. Všichni hráči, kteří nejsou na soupisce pro Euro, se budou s mužstvem nadále připravovat do pátečního návratu ze soustředění.

"Přiznám se, že jsme dlouho do noci seděli s trenérským týmem. A ještě po dopoledním tréninku před obědem jsme definitivně řešili možnosti, zastupitelnost případně na jiných postech tak, aby naše rozhodnutí bylo s čistým svědomím," uvedl Lavička.

V nominaci na kemp v Kaprunu chyběli fotbalisté, které má momentálně ve svém kádru trenér reprezentačního "áčka" Karel Jarolím. Záložník Michal Sáček A-tým podle plánu po pondělním duelu s Belgií, v němž nehrál, opustil a zamířil k jednadvacítce.

Patrik Schick, Jakub Jankto a Tomáš Souček se k "Lvíčatům" připojí až po návratu ze sobotního utkání kvalifikace mistrovství světa v Norsku.

V Lavičkově výběru nechybí ani záložník Barák, jenž kvůli doznívajícímu svalovému zranění vypadl z A-týmu a uzdravuje se na soustředění s jednadvacítkou.

"U kluků, kteří případně nastoupí v Norsku, existuje ještě teoretické riziko, že by se mohlo něco přihodit. I když si to samozřejmě nepřejeme. Stejný je také případ Tondy Baráka, jehož léčení a rekonvalescence jde správným směrem," dodal Lavička.

Největším překvapením nominace je záložník Jakub Nečas z Mladé Boleslavi. Ten se na rakouské soustředění dostal až dodatečně, i přesto si ale vybojoval místo na Euru. Naopak poměrně nečekaně vypadl z výběru Havlík.

Až na zraněného kapitána Aleše Čermáka, který v opilosti boural, a dalšího záložníka Daniela Tetoura je tým kompletní. Na šampionát do Polska odcestují tři brankáři, sedm obránců, deset záložníků a tři útočníci.

Český celek čeká ve čtvrtek v Rakousku druhý z přípravných zápasů s Ázerbájdžánem, který bude generálkou na šampionát. V pátek se reprezentanti vrátí do Čech a příští čtvrtek už odcestují do dějiště turnaje.

Do ME vstoupí 18. června proti Německu, dalšími soupeři ve skupině jsou Itálie a Dánsko.

Konečná nominace české fotbalové reprezentace do 21 let na mistrovství Evropy v Polsku:

Brankáři: Patrik Macej (Michalovce), Luděk Vejmola (Mladá Boleslav), Lukáš Zima (FC Janov).

Obránci: Milan Havel (Bohemians 1905), Daniel Holzer (Sparta Praha), Filip Kaša (Žilina), Michael Lüftner (Slavia Praha), Aleš Matějů (Plzeň), Stefan Simič (Mouscron), Patrizio Stronati (Mladá Boleslav).

Záložníci: Václav Černý (Ajax Amsterdam), Antonín Barák (Slavia Praha), Jakub Jankto (Udine), Martin Hašek (Bohemians 1905), Tomáš Souček (Liberec), Michal Hubínek (Bohemians 1905), Jakub Nečas (Mladá Boleslav), Michal Sáček (Sparta Praha), Petr Ševčík (Liberec), Michal Trávník (Jablonec).

Útočníci: Patrik Schick (Sampdoria Janov), Lukáš Juliš (Sparta Praha), Tomáš Chorý (Olomouc).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články