Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Jednadvacítka v Rakousku porazila Ázerbájdžán jasně 5:0

Leogang – Vítězně začala fotbalová reprezentace do 21 let herní přípravu na mistrovství Evropy. Tým trenéra Vítězslava Lavičky v prvním ze dvou přípravných zápasů na soustředění v Rakousku porazil Ázerbájdžán 5:0. Zvítězil tak i ve třetím letošním utkání. Ve čtvrtek čeká "Lvíčata" se stejným soupeřem generálka před Eurem.

Čeští mladíci se radují ze vstřelené branky
zdroj: ČTK/Sznapka Petr

Jednadvacítka sehrála poslední utkání před úterní závěrečnou nominací na šampionát a hráči se viditelně chtěli trenéru Lavičkovi ukázat. Od začátku si vytvořili velkou převahu a už v sedmé minutě ji po přihrávce z levé strany proměnil ve vedení střelou pod břevno Hašek, který se za "Lvíčata" trefil poprvé.

Ve čtrnácté minutě favorit zvýšil po rohovém kopu, když se hlavičkou k tyči prosadil debutant Panák. Povedený úvod pak ve 22. minutě završil krásnou ranou z přímého kopu z 24 metrů Holzer. I pro něj to byla první branka za jednadvacítku.  

Je nám líto, video expirovalo.
Jednadvacítka neměla s Ázerbájdžánem problém

Po změně stran pak český tým přidal ještě dvě branky. Nejprve ázerbájdžánský gólman v 68. minutě fauloval ve vápně Maška a ten z penalty rovněž premiérovou trefou za "Lvíčata" s přehledem zvýšil na 4:0. V 77. minutě pak uzavřel skóre Havlík.  

"Kluci odpracovali zápas velmi dobře. Soupeři sebrali vítr z plachet tím, že jsme dali rychle góly v prvním poločase a zápas jsme měli pod kontrolou. Na druhou stranu je třeba říct, že na Euru budou soupeři s největší pravděpodobností kvalitnější. Ale účel to splnilo," řekl Lavička.

Do zápasu nasadil hráče, kteří jsou na hraně nominace. "Vyzkoušeli jsme si hlavně útočnou fázi, dařily se nám standardky, ze kterých jsme dali tři branky. To rozhodování, kdo pojede a nepojede na Euro, bude pro nás trenéry velmi, velmi složité," připustil.

Po úterní konečné nominaci a čtvrteční odvetě se mladíci v pátek vrátí do Čech a další týden ve čtvrtek už zamíří do dějiště ME Polska. Do šampionátu tým vstoupí 18. června zápasem proti Německu, dalšími soupeři ve skupině jsou Itálie a Dánsko.

Česko - Ázerbájdžán 5:0

Branky: 7. Hašek, 14. Panák, 22. Holzer, 68. Mašek z pen., 77. Havlík. Poločas: 3:0. Česko: Zima - Matějů (46. Havel), Kaša, Stronati, Holzer - Hubínek - Juliš (65. Ševčík), Hašek, Panák (46. Mašek), Nečas (46. Havlík) - Chorý (46. Linhart). Trenér: Lavička.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články