Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dánové porazili Srby 2:0 a probojovali se do semifinále

Praha - Dánové vybojovali společně s Německem postup do play-off evropského šampionátu jedenadvacetiletých, když porazili Srbsko 2:0. Seveřané kráčeli za postupem už od jedenadvacáté minuty, kdy je poslal do vedení Falk. Výhru pak definitivně potvrdil zkraje druhého poločasu Fischer. Dánsko obsadilo ve skupině A konečné první místo, naopak Srbové skončili poslední.

Radující se Dánové
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Dánsko v sobotu podlehlo Německu 0:3 a Srbové českému týmu dokonce 0:4, takže možná i proto byl úvod klíčového duelu hodně opatrný. V 21. minutě se ale hned z první větší šance prosadili Dánové. Durmisi z levé strany nacentroval do šestnáctky, míč propadl až k volnému Falkovi a ten přesně zakončil.

Srbové se pak vrhli do útoku s vědomím, že je ve hře o postup udrží jenom výhra. Jojičovu ránu vytáhl gólman Busk nad břevno a Djuričič z úhlu zamířil jen několik centimetrů vedle branky. Dánové se vzpamatovali až krátce před pauzou: Durmisi z přímého kopu trefil tyč a Falk z dálky vypálil těsně mimo. Svěřencům Jesse Thorupa výborně vyšel i start druhého poločasu.

V 47. minutě Höjbjerg ze standardní situace našel na zadní tyči Fischera, který zblízka přidal druhý gól. Útočník Ajaxu pak mohl z protiútoku zpečetit výhru a postup Dánů třetí brankou, ale tentokrát ho vychytal brankář Dmitrovič. Jeho protějšek Busk zase na druhé straně zlikvidoval Jojičův pokus. V závěru už Dánsko kontrolovalo hru a soupeře prakticky nepouštělo ke své brance. Další pojistku ještě odmítl v 75. minutě Thomsen, jenž znovu ztroskotal na Dmitrovičovi.

Dánsko - Srbsko 2:0 (1:0)

Branky: 21. Falk, 47. Fischer. Rozhodčí: Sidiropulos - Efthimiadis, Kostaras (všichni Řec.). ŽK: A. Christensen - Čirkovič, Petrovič, Petkovič. Diváci: 4297.

Dánsko: Busk - Scholz, A. Christensen, Vestergaard, Durmisi - Jönsson, Thomsen, Höjbjerg (89. Nörgaard) - Poulsen, Fischer (66. L. V. Christensen), Falk (85. Bech). Trenér: Thorup.

Srbsko: Dmitrovič - Petkovič, Spajič, Čirkovič (81. Pantič), Petrovič - Kovačevič, Čaušič - Čavrič (59. Milunovič), Djuričič, Jojič (66. Trujič) - Pešič. Trenér: Dodič.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články