Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Češi si o Rio nezahrají. Anglie nezvládla duel s Itálií

Olomouc – Čeští fotbalisté si utkání o olympijské hry v Riu nezahrají. Favorizovaní Angličané, kvůli kterým by se v případě jejich postupu dodatečný duel hrál, vůbec nezvládli závěrečný zápas proti Italům. Prohráli 1:3 a na turnaji překvapivě končí už v základní skupině. Mezi nejlepší čtyři se nedostala ani squadra azzura, jelikož v druhém zápase Švédové vydolovali bod na Portugalcích a společně s nimi jdou dál.

Radost italských reprezentantů
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Prvních pětadvacet minut si Anglie vytvořila hned dva momenty, které ji mohly k vytouženému postupu posunout. Nejprve se po krásném vysunutí Kanea řítil sám na branku Ings, jenž však ku překvapení části publika, které začalo slavit, trefil pouze boční síť, a poté o sobě dal vědět znovu hvězdný Kane. Tentokrát sám pálil z vápna a nebezpečným pokusem prověřil Bardiho.

Italové ale v první části první půle určitě nehráli druhé housle a kromě dvou velkých příležitostí Albionu byli o něco nebezpečnějších celkem. Hlavně při jejich rozích nechybělo mnoho, aby se dostali do vyložené šance.

Squadra azzura byla v situaci, kdy nutně potřebovala vyhrát, a mezi pětadvacátou a sedmadvacátou minutou k tomu udělala dva důležité kroky. Po nádherném pasu za obranu aktivně hrajícího Berardiho usměrnil míč za Butlanda ve skluzu a na něj navázal o pár vteřin po rychlém útoku Benassi, který i díky teči Gibsona zamířil přesně ke vzdálenější tyči.

Situace Anglie v ten moment byla kritická, ale vykřesat naději mohl pět minut před poločasem Redmond, jenž se ve vápně prosadil přes tři hráče v modrém. Stopku mu však vystavil dobře chytající Bardi a italský brankář svůj podržel i při následné ráně Kanea.

Do druhé části podle očekávání vstoupili Angličané a už po dvou minutách nechybělo mnoho, aby rána Lingarda skončila v šibenici italské branky. V nebezpečné pozici se ocitli také Kane a dvakrát Ings, ale ani jeden z útočných hráčů favorizovaného výběru nezamířil mezi tři tyče.

Angličané stále zvyšovali tlak, ale jejich problém i nadále bylo, že nedokázali proměňovat příležitosti. V další se zjevil znovu Lingard, který si šikovně udělal místa na středu hřiště. Jeho pokus placírkou se ovšem mezi tři tyče podobně jako v předchozích pokusech nevešel.

Albion své šance nevyužil a v dvaasedmdesáté minutě přišel rozhodující direkt. Trotta poslal přes hlavu centr do vápna, kde se nejvýše vyšplhal Benassi a podruhé v zápase se zapsal mezi střelce. 

V závěrečné desetiminutovce si Anglie vytvořila ještě několik příležitostí, ale ujala se jen jedna. Už v nastaveném čase z hranice vápna tvrdě vypálil Redmond a jeho pokus skončil přesně u tyče.

Italové si tak připsali první výhru na turnaji, ale důvod k radosti neměli. Švédové totiž uhráli s Portugalci remízu 1:1, díky čemuž postupují mezi nejlepší čtyři.

Anglie - Itálie 1:3 (0:2)

Branky: 90. Redmond - 27. a 72. Benassi, 25. Belotti. Rozhodčí: Karasev - Kalugin, Averjanov (všichni Rus.). ŽK: Loftus-Cheek - Zappacosta. Diváci: 11.563.

Anglie: Butland - Jenkinson, Gibson, Stones, Garbutt - Redmond, Chalobah, Forster-Caskey (63. Loftus-Cheek), Lingard - Ings, Kane. Trenér: Southgate.

Itálie: Bardi - Zappacosta (83. Viviani), Rugani, Romagnoli, Biraghi - Crisetig, Benassi, Cataldi - Berardi (63. Sabelli), Belotti, Trotta (75. Verdi). Trenér: Di Biagio.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články