Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Masopust: Ve Zlíně se mi daří. Soupeře jsme k ničemu nepustili

Záložník Lukáš Masopust rozhodl přesnou hlavičkou semifinále domácího poháru a nasměroval Jablonec do boje o titul. Po zápase řekl, že se mu na hřišti Zlína, kde Jablonec zvítězil 1:0, velmi daří.

Lukáš Masopust
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Je tady asi moje oblíbené hřiště. Před zápasem jsem nad střeleckou bilancí proti Zlínu přemýšlel. Jsem rád, že se mi podařilo vstřelit rozhodující gól," řekl Masopust. "Naběhl jsem si do volného prostoru. Křikl jsem na Doležala, ať mi to dá na penaltu. Chtěl jsem přihrávku po zemi. Možná bych to ale nohou nedal. Naštěstí mi přihrál přesně na hlavu. V první chvíli jsem si myslel, že střelu Zlámal chytí. Ale jen si na míč sáhl," popsal rozhodující okamžik.

"Byli jsme po většinu zápasu lepší. Pokud si to dobře vybavuji, tak měl Zlín dvě šance v první půli a jednu na začátku druhého poločasu. My jsme další dvě stoprocentní příležitosti neproměnili. Kdyby se nám podařilo přidat další gól, tak bychom měli v závěru větší klid," dodal Masopust. "Dobře jsme soupeře presovali. Tomu nezbývalo nic jiného než nakopávat balony před naši branku, kde je dobře sbírali naši stopeři. Zlín jsme k ničemu nepustili," ví.

"Pohár chce vyhrát každý. Odměna je hodně sladká v podobě přímého postupu do skupiny Evropské ligy. Příští rok už to tak nebude. Proto bychom to rádi využili. Slavie má silný tým. Ale viděli jsme, že je Zlín porazil. Stát se může cokoliv," uvedl Masopust.

Jablonci pomohl k cenné výhře i brankář Vlastimil Hrubý, který udržel čisté konto. Největší práci měl hned v úvodu druhého poločasu, kdy míč prolétl po centru Ekpaie až k volnému Holzerovi, jehož hlavičku brankář Jablonce s námahou vyrazil. "Naštěstí mi míč vrazil do ruky a otočil se kolem tyčky. Možná byla naše výhoda, že hřiště bylo suché a mohl jsem lépe zasáhnout," uvažoval Hrubý.

"Věděli jsme, že dnešní zápas bude těžší. Jednak je tady trenér Petržela už delší čas a s mužstvem mohl pracovat. Je to vidět. Za druhé pohárové utkání je úplně jiné než ligové. V poháru zaváhání znamená konec. V lize se to dá ještě zachránit," tvrdí. "Jsem v Jablonci čtyři roky. Za tu dobu jsme potřetí ve finále domácího poháru. Dvakrát jsme prohráli. Poprvé s Libercem a předloni nás porazila Mladá Boleslav. Do třetice už to musí vyjít," věří.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po semifinále Zlín – Jablonec
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články