Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Maradonův právník si stěžuje na špatnou péči: Záchranka přijela víc než za půl hodiny

Prošetřit veškeré okolnosti středečního úmrtí bývalé fotbalové hvězdy Diega Maradony chce jeho právní zástupce Matias Morla. V prohlášení na Twitteru kritizoval především pomalou reakci záchranné služby, protože sanitka podle něho přijela až za víc než půl hodiny.

Lidé v ulicích Buenos Aires oplakávají smrt Diega Maradony
zdroj: Reuters

Podle předběžných výsledků pitvy, kterou provedli v nemocnici San Fernando, zemřel Maradona na selhání srdce. Koroner u něho konstatoval onemocnění městnavou kardiomyopatií, při níž se rozšíří srdeční oddíly a tím pádem sníží funkce komor. Podle lékařů vyvolal selhání akutní plicní edém.

Maradona zemřel necelý měsíc po šedesátých narozeninách, na začátku listopadu navíc podstoupil akutní operaci kvůli krevní sraženině v mozku. Po propuštění z nemocnice měl nastoupit odvykací kůru kvůli závislosti na alkoholu.

"Je nevysvětlitelné, že ho dvanáct hodin nikdo z těch, kteří se o něho měli starat, nezkontroloval a nikdo mu nevěnoval pozornost," uvedl Morla na Twitteru. "Sanitce trvalo více než půl hodiny, než přijela, což je trestné idiotství," dodal s tím, že nedovolí, aby se vše zametlo pod koberec, a bude požadovat plné prošetření.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články