Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Manchester United vyloučil účast v Superlize, i kdyby byl projekt resuscitován

Zástupci anglického fotbalového klubu Manchester United vyloučili, že by se v budoucnu znovu zapojili do projektu evropské superligy, pokud by byl obnoven. Ředitel United Ed Woodward na setkání se stále rozezlenými fanoušky uznal, že funkcionáři dostali lekci.

Juan Mata z Manchesteru United se raduje v utkání s Granadou
zdroj: REUTERS autor: David Klein

"Mohu vás ujistit, že jsme se z událostí uplynulého týdne poučili a žádné plány na oživení nechystáme," řekl Woodward na schůzce se zástupci fanoušků. Vyjádřil rovněž lítost, že se vedení klubu před rozhodnutím o vstupu do Superligy s příznivci neporadilo.

Manchester United byl jedním ze šestice anglických týmů, které se zapojily do plánované Superligy. Pokus o vytvoření uzavřené soutěže vyvolal na začátku minulého týdne ostrou kritiku nejen fanoušků, ale i ostatních klubů a organizací UEFA a FIFA. Projekt pod tlakem protestů brzy ztroskotal a zástupci anglických týmů skončili na svých postech ve vedení Premier League.

Woodward navíc oznámil, že na konci roku skončí po 16 letech i ve vedení United. Nespokojení fanoušci ale žádají i odchod amerického majitele klubu Joela Glazera, jenž měl v plánované Superlize získat funkci viceprezidenta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články