Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Manchester United si poradil se Southamptonem, Liverpool poprvé v sezoně ztratil body

Manchester United zvítězil ve 4. kole Premier League na hřišti Southamptonu 3:0. Poprvé od března se v anglické lize gólově prosadil Marcus Rashford. Liverpool doma podlehl Nottinghamu 0:1, první inkasovaný gól v sezoně pro něj znamenal také první bodovou ztrátu. Manchester City doma otočil vývoj utkání s Brentfordem a po dvou brankách Erlinga Haalanda zvítězil 2:1. Norský útočník se ve čtyřech zápasech trefil už devětkrát.

Marcus Rashford skóruje proti Southamptonu
zdroj: Reuters autor: Toby Melville

V dresu Southamptonu od začátku nastoupil ke svému prvnímu zápasu Premier League osmnáctiletý Tyler Dibling.

Domácího útočníka po půl hodině ve vápně fauloval obránce Dalot. Exekuci nařízené penalty si vzal na starost Archer, jehož brankář Onana vychytal a zneškodnil i jeho následnou dorážku hlavou.

Ve 35. minutě místo toho šli do vedení hosté, když se po Fernandesově centru prosadil hlavou poprvé srpnovém příchodu z Bayernu nizozemský obránce Matthijs De Ligt.

O šest minut později překvapil Rashford zpoza vápna brankáře Ramsdalea skrytou ranou na zadní tyč a vstřelil svůj první ligový gól po 189 dnech.

Southampton od 79. minuty hrál bez vyloučeného Stephense, jenž viděl červenou kartu po nebezpečném zákroku na Garnacha. Právě argentinský hráč pak v nastaveném čase zpečetil výhru hostů.

Rudí ďáblové uspěli po dvou porážkách a na stadionu St. Mary's neprohráli poosmnácté v řadě. Southampton nebodoval ani ve čtvrtém kole.

Na Anfieldu rozhodla ztráta domácího útočníka Núňeze a následný rychlý protiútok zakončený umístěnou střelou Hudsona-Odoie.

V největší šanci Reds ze 17. minuty trefil Díaz pouze tyč. Premiérovou porážku na lavičce Liverpoolu utrpěl trenér Arne Slot.

Brentford perfektně odstartoval zápas proti Manchesteru City, když Wissa otevřel skóre už 22 sekund po výkopu.

Kanonýr Haaland ale v 19. minutě srovnal svým druhým dotekem v zápase. O 13 minut později norský fotbalista zvýšil na 2:1, když po Edersonově nákopu tělem odstavil obránce Pinnocka a nízkým lobem překonal brankáře Flekkena.

Ve druhém dějství se nejlepší ligový střelec snažil o třetí gól, který by z něj udělal prvního hráče, jemuž se podařilo dát hattrick ve třech zápasech Premier League za sebou, ale Flekken jej několikrát vychytal.

Citizens si jednobrankové vedení pohlídali a tři body zůstaly na Etihad Stadium. Svěřenci Pepa Guardioly jsou v lize zatím stoprocentní.

Everton prohrál na hřišti Aston Villy 2:3, ačkoliv vedl po 27 minutách 2:0 díky zásahům McNeila a Calverta-Lewina.

Ještě před přestávkou ale hlavou snížil Watkins a týž hráč po změně stran využil chyby hostujícího Harrisona k vyrovnání.

Tři body domácím vystřelil ve velkém stylu střídající Duran, jenž 14 minut před koncem překonal Pickforda ohromující ranou do horního rohu z 30 metrů.

West Ham remizoval na hřišti Fulhamu 1:1, na branku domácího Jiméneze v nastavení odpověděl střídající Ings.

Tomáš Souček za hosty odehrál první poločas, Vladimír Coufal v 57. minutě nahradil zraněného Emersona.

Fotbalisté Brightonu zůstali v lize neporažení, když doma remizovali s Ipswichem 0:0.

Bournemouth doma podlehl Chelsea 0:1 a v lize poprvé prohrál. Domácí přitom dvakrát trefili brankovou konstrukci a Evanilsonovu penaltu v prvním poločase vytěsnil brankář Sánchez. Nakonec se z výhry radovala Chelsea díky gólu střídajícího Nkunkua z 86. minuty. "Blues" se posunuli na sedmé místo se sedmi body ze čtyř zápasů, zatímco Bournemouth je jedenáctý s pěti body.

Anglická fotbalová liga – 4. kolo:

Southampton – Manchester United 0:3 (35. De Ligt, 41. Rashford, 90.+6 Garnacho), Brighton – Ipswich 0:0, Crystal Palace – Leicester 2:2 (47. a 90.+2 z pen. Mateta – 21. Vardy, 46. Mavididi), Fulham – West Ham 1:1 (24. Jiménez – 90.+5 Ings), Liverpool – Nottingham 0:1 (72. Hudson-Odoi), Manchester City – Brentford 2:1 (19. a 32. Haaland – 1. Wissa), Aston Villa – Everton 3:2 (36. a 58. Watkins, 76. Duran  16. McNeil, 27. Calvert-Lewin).

21:00 Bournemouth – Chelsea

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články