Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

Manchester City znemožnil Liverpool i bez Haalanda, Arsenal odpověděl demolicí Leedsu

Šlágr 29. kola anglické Premier League se na Etihad Stadium změnil v jednoznačnou záležitost ve prospěch obhájců titulu. Fotbalisté Manchesteru City i bez zraněného Erlinga Haalanda rozstříleli Liverpool 4:1, ale na vedoucí Arsenal stále ztrácejí osm bodů. "Gunners" totiž stejným poměrem vyhráli nad Leedsem. Chelsea doma podlehla Aston Ville 0:2 a je až jedenáctá.

Fotbalisté Manchesteru City oslavují gól v síti Liverpoolu
zdroj: REUTERS

Arsenal poslal do vedení ve 35. minutě z pokutového kopu Jesus. Krátce po začátku druhé půle se prosadil sváteční střelec White a následně znovu Jesus. Za hostující tým snížil Kristensen, ale poslední slovo měl Xhaka. "Gunners" zvítězili posedmé v řadě, Leeds dělí bod od první sestupové pozice.

"Citizens" sice v 17. minutě prohrávali gólem Salaha, který skóroval podvanácté v sezoně, ale krátce nato vyrovnal argentinský mistr světa Álvarez. Po 52 sekundách druhé půle dokonal obrat De Bruyne, což "Reds" absolutně zlomilo. Gündogan s Grealishem jim na cestu domů přibalili další branky a nutno podotknout, že nemuselo zůstat jen u nich.

Obhájci titulu od listopadu 2015 neprohráli s Liverpoolem doma v Premier League posedmé v řadě. Klub z města Beatles padl v nejvyšší soutěži podruhé za sebou a v neúplné tabulce klesl na osmé místo s pětibodovou ztrátou na účast alespoň v Evropské lize.

Cihla hozená na autobus Liverpoolu

Po debaklu v Manchesteru hodil neznámý útočník na autobus Liverpoolu cihlu. Útok se obešel bez zranění a vyšetřuje jej policie. "Incidenty tohoto druhu jsou naprosto nepřijatelné. Na vyšetřování budeme plně spolupracovat," reagovali představitelé Manchesteru City. 

O bod před "Reds" se posunuly Brighton a Brentford po vzájemné remíze 3:3. O dělbě bodů rozhodl gólem z penalty v 90. minutě domácí Mac Allister.

Martínez vynuloval Chelsea

První gól "Villans" proti Chelsea obstaral Watkins, po přestávce stanovil konečné skóre McGinn. Birminghamský tým loupil na Stamford Bridge po sedmi utkáních poprvé od prosince 2011 a posunul se před svého soupeře na devátou příčku. "Blues" doma nezvítězili ve čtyřech z posledních pěti ligových duelů.

Crystal Palace v obnovené premiéře pod trenérem Hodgsonem, jenž během reprezentační pauzy nahradil odvolaného Vieiru, zvítězil po obratu nad Leicesterem 2:1. Rozhodující gól zaznamenal v páté minutě nastavení střídající Mateta. Londýnský celek se v lize radoval po 12 utkáních. Leicesteru stále patří první sestupová pozice.

Anglická fotbalová liga – 29. kolo:

Manchester City – Liverpool 4:1 (28. Álvarez, 47. De Bruyne, 53. Gündogan, 74. Grealish – 17. Salah), Bournemouth - Fulham 2:1 (50. Tavernier, 79. Solanke - 16. Pereira), Brighton - Brentford 3:3 (21. Mitoma, 28. Welbeck, 90. Mac Allister z pen. - 11. Jansson, 22. Toney, 49. Pinnock), Nottingham - Wolverhampton 1:1 (38. Johnson - 83. Podence), Arsenal - Leeds 4:1 (35. z pen. a 55. Jesus, 47. White, 84. Xhaka - 76. Kristensen), Crystal Palace - Leicester 2:1 (59. vlastní Iversen, 90.+5 Mateta - 56. Pereira), Chelsea - Aston Villa 0:2 (18. Watkins, 56. McGinn).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články