Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Španělská basketbalová liga 2024/2025

Manchester City se s posledními Wolves nadřel, Liverpool porazil Chelsea a dál vede

Až gól Johna Stonese v nastaveném čase rozhodl o vítězství fotbalistů Manchesteru City na stadionu posledních Wolves. Citizens, kteří se ve středu utkají v Lize mistrů se Spartou, měli sice trvalou převahu, ale domácí poslal do vedení už v sedmé minutě Larsen. Gvardiol sice po půlhodině vyrovnal, ale o výhru musel favorit hodně bojovat. City jsou tak v tabulce druzí, bod za Liverpoolem, který porazil na svém stadionu Chlesea 2:1.

John Stones dává vítězný gól Manchesteru City
zdroj: Reuters autor: Jason Cairnduf

Vlci před rokem ukončili ligovou neporazitelnost Citizens a i tentokrát začali skvěle. Už v sedmé minutě obranu favorita zaskočil Nor Larsen. Portugalec Semedo, který gól připravil perfektním centrem, pak měl sám při úniku velkou šanci, ale brazilský brankář Ederson mu ji zmařil. O vyrovnání se postaral střelou z dálky přesně pod břevno chorvatský obránce Gvardiol.

Hrálo se většinou jen před domácí brankou, ale hosté ji dlouho nemohli dobýt. Neprosadil se ani nejlepší ligový střelec Haaland, který dal v květnu doma Wolverhamptonu sám čtyři branky. Až v nastavení si Stones naběhl na Fodenův rohový kop a rozhodl.

Trenér Guardiola nasadil sestavu: Ederson – Lewis, Stones, Dias, Gvardiol – Kovačič (86. M. Nunes) – Sávio (74. Grealish), B. Silva, Gündogan, Doku (67. Foden) – Haaland. Na lavičce zůstal švýcarský obránce Akanji, záložníci Foden a Grealish přišli až po přestávce, dlouhodobě zranění jsou Belgičan de Bruyne a Španěl Rodri.

Liverpoolu zajistil vedení egyptský kanonýr Salah, který na konci první půlhodiny proměnil penaltu za faul na Portugalce Jotu. Byl to pro něj už pátý ligový gól od začátku sezony. Vítězslav Jaroš, který v závěru minulého utkání zaskočil v brance za zraněného Brazilce Alissona, tentokrát zůstal jen na liverpoolské lavičce.

Přednost mezi tyčemi dostal Ir Kelleher a kapituloval brzy po přestávce při Jacksonově samostatném úniku. Ale za další tři minuty našel Salah přesnou přihrávkou Jonese a ten se poprvé v sezoně zapsal mezi střelce. Egypťan zaznamenal gól a asistenci ve 34. zápase, jen o dva víc takových zápisů má rekordman Rooney.

Anglická fotbalová liga – 8. kolo:

Wolverhampton – Manchester City 1:2 (7. Larsen – 33. Gvardiol, 90.+5 Stones), Liverpool – Chelsea 2:1 (29. Salah z pen., 52. Jones – 49. Jackson).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články