Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Manchester City otočil zápas v Goodison Parku, Chelsea spasil v závěru Madueke

Třemi brankami ve druhé půli otočili fotbalisté Manchesteru City v 19. kole anglické ligy utkání na stadionu Evertonu a vyhráli 3:1. Chelsea porazila Crystal Palace 2:1 gólem střídajícího Noniho Maduekeho z pokutového kopu v 89. minutě. Wolverhampton i díky dvěma trefám korejského útočníka Hwanga Hi-čchana loupil na hřišti Brentfordu (4:1).

Fotbalisté Manchesteru City se radují z gólu v Premier League
zdroj: REUTERS

Citizens nastoupili k duelu s Evertonem pět dní po triumfu na klubovém mistrovství světa v Saúdské Arábii, čímž jako první anglický klub v historii vybojovali pět trofejí v jednom kalendářním roce. Svěřenci kouče Guardioly se nicméně opět museli obejít bez zraněného norského kanonýra Haalanda.

Liverpoolské mužstvo otevřelo skóre ve 29. minutě zásluhou Harrisona. Hosté však v rozmezí 53. až 64. minuty otočili výsledek, nejprve se prosadil Foden a po něm z penalty loňský mistr světa s Argentinou Álvarez. Tři body pro obhájce titulu pojistil Silva.

Manchester City vyhrál v Premier League teprve druhý z posledních sedmi střetnutí a posunul se na čtvrtou příčku. Na vedoucí Liverpool ztrácí pět bodů, odehrál ale o zápas méně. Everton, jemuž bylo odečteno 10 bodů za porušení finančních pravidel, po sérii čtyř výher prohrál podruhé v řadě a pouze bod ho dělí od prvního sestupového místa, které náleží Lutonu. Nováček soutěže má navíc utkání k dobru.

Pochettino nasadil nejmladší jedenáctku Chelsea

Argentinský trenér Chelsea Pochettino podle analytické společnosti Opta postavil nejmladší zahajovací jedenáctku Blues v historii PL (průměr 23 let, 21 dní). Celkově šlo o osmou nejmladší sestavu v dějinách soutěže.

Domácí poslal do vedení po necelé čtvrthodině Ukrajinec Mudryk, v nastavení úvodního dějství ale vyrovnal Olise. V závěru normální hrací doby sudí Salisbury po zásahu videorozhodčího a zhlédnutí opakovaných záběrů po Ezeho faulu na Maduekeho nařídil pokutový kop pro Chelsea. Zodpovědnost vzal na sebe sám faulovaný hráč, který premiérovou brankou v ligové sezoně zařídil svému týmu plný bodový zisk.

Chelsea zvítězila ve druhém z posledních tří ligových zápasů a posunula se na 10. místo. Crystal Palace nevyhrál osm kol v řadě a patří mu 15. pozice.

V utkání Brentford – Wolverhamptonu padly úvodní tři branky v rozmezí 13. až 16. minuty. Hosté si po trefách Leminy a Hwanga Hi-čchana vypracovali dvougólový náskok, za londýnský celek snížil Wissa.

Po necelé půlhodině opět zaúřadoval korejský útočník a konečný výsledek stanovil v 79. minutě střídající Bellegarde, jenž v nastavení první půle nahradil právě zraněného Hwanga Hi-čchana. Wolves vyhráli druhé kolo v řadě a jsou jedenáctí, Brentford prohrál počtvrté za sebou a je čtrnáctý.

Anglická fotbalová liga – 19. kolo:

Brentford – Wolverhampton 1:4 (16. Wissa – 14. a 28. Hwang Hi-čchan, 13. Lemina, 80. Bellegarde), Chelsea  Crystal Palace 2:1 (13. Mudryk, 89. Madueke z pen. – 45.+1 Olise), Everton  Manchester City 1:3 (29. Harrison – 53. Foden, 64. Álvarez z pen., 86. Silva).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články