Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Manchester City chce na Bayernu potvrdit, že patří mezi elitu

Praha - K šlágrům 2. kola fotbalové Ligy mistrů bude patřit souboj tradičního účastníka soutěže Bayernu Mnichov s ambiciózním Manchesterem City. Anglický klub chce po miliardových nákupech posil dokázat, že patří mezi elitu, k čemuž potřebuje porážet silné evropské celky. Bayern má ale famózní formu a vyhrál devět zápasů v řadě se skóre 26:0, gól nedostal už 838 minut. Zápas začne ve 20:45, přímý přenos můžete sledovat od 20:30 na Čtyřce a webu sportživě.cz.

Trénink Bayernu před zápasem
zdroj: isifa/EPA autor: Andreas Gebert

Souboji Bayernu s Manchesterem City přidává na atraktivitě i fakt, že v létě zamířil ze City do Bayernu obránce Jérome Boateng a šéf mnichovského celku Karl-Heinz Rummenigge se při té příležitosti vyjádřil nelichotivě o vedení City a jeho utrácení. Trenér Manchesteru Roberto Mancini na to poté reagoval: "Lidé se v nás mýlí. Myslí si, že jsme jen mašina na utrácení. My se jen chceme zlepšovat. Sami brzy poznají, jak se v nás mýlí."

"Pokud chceme být mezi top týmy Evropy, tak musíme porážet jiné top týmy a získávat trofeje. To asi chvíli potrvá, ale už letos se může stát cokoli a my tomu chceme jít naproti," dodal Mancini, jehož svěřenci v šesti zápasech anglické ligy ještě neprohráli a nastříleli 19 branek.

Trenér Manchesteru City Roberto Mancini
zdroj: isifa/EPA autor: JONATHAN BRADY

Bayern ale hodlá potvrdit aktuální formu, proti anglickým klubům má navíc i dobrou historickou bilanci. Ze 17 domácích duelů proti anglickým celkům prohrál jediný, a to v roce 1993 v Poháru UEFA proti Norwichi. "Při formě, jakou teď máme, se můžeme porazit jen sami," řekl kapitán Bayernu Philipp Lahm. "Tým je motivovaný a dobře připravený, proto jsem optimista," dodal jeho spoluhráč Rummenigge.

Ještě před zápasem zástupci anglického klubu uctí památku obětí leteckého neštěstí, při kterém v únoru 1958 v bavorském městě zemřelo 23 lidí včetně osmi hráčů rivala Manchesteru United. "Je to hezké, od Manchesteru City si toho vážíme," komentoval pietní akci trenér United Alex Ferguson. K nehodě došlo při odletu z Mnichova cestou ze zápasu s Crvenou Zvezdou Bělehrad. Tragédii v Mnichově připomíná pomník, u kterého v úterý delegace Manchesteru City včetně doživotního ředitele klubu Bernarda Halforda položí věnec. 

V druhém utkání skupiny A se Neapol bude chtít pomstít Villarrealu za lednové vyřazení z Evropské ligy. K tomu však potřebuje zlepšit ofenzivu. V posledních pěti zápasech evropských pohárů totiž sice doma neinkasovala, ale zároveň dala pouhé dva góly a zaznamenala tři bezbrankové remízy. A na nerozhodné výsledky je specialista i Villarreal, který získal bod ve 12 z posledních 23 zápasů Ligy mistrů.

Villarreal - Bayern Mnichov
zdroj: isifa/ EPA autor: KAI FOERSTERLING

Inter Milán se představí na půdě CSKA Moskva s novým trenérem Claudiem Ranierim a chce napravit úvodní nečekanou porážku s Trabzonsporem, která byla již jeho třetí v řadě, což je nejhorší série Interu v historii evropských pohárů. Další ztráta by byla již podstatnou komplikací v boji o postup. Oba dosavadní vzájemné souboje v Lize mistrů sice Inter vyhrál, ale vždy těsně o gól. Navíc CSKA od posledního vzájemného souboje v roce 2007 nikdy doma nedostal víc než jeden gól.

V soutěži se představí několik reprezentantů

 Český obránce Radoslav Kováč se dočká řádné prověrky svých schopností, jelikož jeho Basilej zavítá na půdu Manchesteru United. Anglický mistr je před vlastními diváky téměř k neporažení - zaváhal jen jednou z posledních 32 domácích duelů v Lize mistrů. Basilej však ve svých dvou dosavadních zápasech na anglické půdě dokázala vždy remizovat, a to v sezoně 2002/03 s Liverpoolem a právě s Manchesterem.

Ondřej Čelůstka (vpravo) v akci
zdroj: AP

Dojde také na přímý souboj dvou českých reprezentantů, kdy Ondřej Čelůstka s Trabzonsporem doma přivítá Lille s Davidem Rozehnalem. Jubilejní stý zápas v Lize mistrů čeká na Lyon proti Dinamu Záhřeb. Francouzský celek se stane teprve desátým klubem, kterému se podaří pokořit stozápasovou hranici v nejprestižnější klubové soutěži. Zároveň se bude snažit ukončit šňůru šesti zápasů bez výhry, což je jeho nejhorší série v historii Ligy mistrů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články