Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Mám smíšené pocity, řekl Kolář, který myslel na zesnulou manželku

Plzeň - Daniel Kolář prožíval po výhře 2:0 nad Jihlavou při mistrovských oslavách smíšené pocity. Reprezentačního záložníka vedle radosti z titulu přepadaly také vzpomínky na manželku Terezu, která zemřela v závěru loňského roku.

Záložník Daniel Kolář a Marián Čišovský (vpravo)
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Mám smíšené pocity. Cítím radost i smutek, těžko se mi to popisuje," řekl Kolář. "Hodně jsem nad tím přemýšlel a chtěl jsem si ten den dobře užít. Věřil jsem, že vyhrajeme. Bylo to těžké, na hřišti ta nervozita byla vidět, ale nakonec jsme to zvládli," oddechl si devětadvacetiletý ofenzivní záložník po výhře 2:0 nad Jihlavou.

Neskrýval pohnutí nad životní ztrátou. "Pral jsem se s tím už delší dobu. Není to pro mě lehké. To, co se stalo, je stále čerstvé. Ale my jsme neměli normální život. My jsme žili trochu jinak než zdraví lidé," vrátil se bývalý hráč Sparty, Blšan a Slovácka k bolestnému úmrtí nejbližší osoby. "Fotbal je jenom fotbal a myslím si, že v životě jsou důležitější věci," doplnil.

Nechtěl, aby to vyznělo, že je mu titul lhostejný. "Jsem obrovsky šťastný, že jsme to dokázali. Je to samozřejmě úspěch. Na druhou stranu, když člověk vidí na hřišti Mariána (Čišovského), tak musí myslet jinak," řekl k emotivní chvíli oslav titulu přímo na hřišti s nemocným spoluhráčem. "My se tam honíme za balonem, přitom život je o něčem jiném," dodal smutně.

Je nám líto, video expirovalo.
Kolář: Z osobního hlediska nejtěžší titul

Plzeň prošla sezonou bez větších zaváhání a dokázala zdolat v obou vzájemných měřeních sil hlavního rivala Spartu. "Myslím, že jsme si to za celou sezonu zasloužili, protože jsme odvedli dobrý kus práce. Za klíčové okamžiky považuji domácí vítězství se Spartou a výhru na Spartě," podotkl Kolář.

V Plzni zažil i předchozí dva tituly a nynější považuje za nejtěžší. "Dostali jsme se do takové pozice, že od nás každý čeká, že dáme dva tři góly a přehrajeme ho. S tím je těžké se vyrovnat a my jsme ukázali, že to dokážeme," doplnil nejlepší střelec plzeňské historie.

Těší se na mistrovské oslavy. "Je to potřetí za pět let a my tady žijeme plzeňský sen. Já jsem moc rád, že mohu být jeho součástí," doplnil Kolář.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články