Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Lvíčata si v kvalifikaci ME poradila s Andorrou. Tým má jistou minimálně baráž

Fotbalisté do 21 let vyhráli v kvalifikaci ME na hřišti poslední Andorry 3:0 a ve skupině G skončí nejhůře na druhém místě. Dva góly dal Daniel Fila, jednou se prosadil Adam Karabec.

Fotbalisté si výhrou zajistili minimálně druhou pozici ve skupině, která zaručuje baráž, a stále drží naději na první místo. "Nastoupili jsme s osmi hráči, kteří neodehráli páteční vítězný zápas v Albánii. Tím pádem jsme mohli držet slušné tempo. Úvod jsme zvládli naprosto perfektně. Myslím si, že tam byly určité rezervičky, i když blok soupeře byl hluboký. Byla to ale jednoznačná výhra. Mužstvo zaslouží pochvalu," řekl trenér Jan Suchopárek.

Jeho výběr zvítězil v probíhající kvalifikaci pošesté a vede tabulku o tři body před Anglií. Ta zvítězila v Albánii rovněž 3:0 a má k dobru ještě dva zápasy. "To, co jsme si přáli, to znamená mít před zápasem s Anglií tuto výchozí pozici, jsme splnili. Věřím, že v červnu budeme připravení," uvedl Suchopárek. "Na začátku bychom s baráží byli spokojení, ale chceme být první," konstatoval Fila.

Češi prožili výborný vstup do utkání a už po šesti minutách otevřel skóre Karabec po přihrávce spoluhráče ze Sparty Součka. Za další čtyři minuty Karabec asistoval u Filovy branky.

Ve druhé půli se po Rynešově volném kopu prosadil opět Fila. Čtvrtý zásah hostů mohl přidat střídající Ostrák, jenže jeho ránu zastavilo břevno. Andorra prohrála i sedmý kvalifikační duel a jako jediná zůstává ve skupině G bez bodu.

Andorra - ČR 0:3 (0:2)

Branky: 10. a 56. Fila, 6. Karabec. Rozhodčí: De Gabriele - Spiteri, Scerri (všichni Malta). ŽK: Babot, Guillen, Remolins, Vales, Bellido, Gomes - Souček.

Andorra: Rabelo - Rodrigues, Bellido, Babot (74. Bienert), Guillen (74. Gomes), Alonso - Pubill (84. Sola), Ramolins, Vales, Fernandes (83. Palou) - Rosas (74. Roma). Trenér: Casals.

ČR: Jaroš - Cedidla, Vitík, Hranáč (63. Knapík), Ryneš - Souček, Žambůrek - Daněk, Ševčík (63. Beran), Karabec (63. Ostrák) - Fila (76. Koubek). Trenér: Suchopárek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články