Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Lvíčata čeká v kvalifikaci o ME Albánie. Budeme hrát daleko lépe než proti Slovinsku, věří Suchopárek

Po čtvrtečním vítězství 1:0 nad Slovinskem si česká jednadvacítka zahraje v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy 2023 druhé domácí utkání. Tentokrát proti Albánii, která už v červnu vstoupila do kvalifikace výhrou 3:0 v Andoře. Přímý přenos sledujte od 17:55 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Češi rozhodli o triumfu proti Slovinsku až v 89. minutě gólem stopera Martina Vitíka. "Na začátek kvalifikace je to veledůležitý krok, který nám může otevřít určité cesty. S výkonem ale určitě spokojeni být nemůžeme. Ani někteří hráči nejsou spokojeni s tím, jak jim to šlo, což je v pořádku. Mohla tam být nervozita nebo i svázanost určitými věcmi, které pro ně můžou být nové," hodnotil ve čtvrtek trenér Jan Suchopárek.

Od hráčů i proto očekává lepší výkon. "Skoro všichni hráli pod hranicí svých možností. Jsem stoprocentně přesvědčen o tom, že tým bude vynikající a bude schopný hrát daleko lepší fotbal než proti Slovinsku," pokračoval jednapadesátiletý vicemistr Evropy z roku 1996.

Podle něj dnes čeká jeho svěřence jiný typ soupeře. "Půjdeme určitě do plné obrany. Před Slovinskem jsme byli plní očekávaní, ale s mužstvem jsme víceméně pracovali jen tři dny. Po regeneračním tréninku jsme měli jeden den na standardky plus nácvik technicko-taktických věcí a předzápasový trénink. Práce s hráči se odehrávala dost mimo hřiště, což přináší i určitá úskalí. Každý den ale cítím, že si mužstvo dobře sedá. Jsem přesvědčen, že bude táhnout za jeden provaz a ukáže se to i na hřišti," prohlásil Suchopárek.

Složení skupiny G doplňují Kosovo a Anglie. Na závěrečný turnaj přímo postoupí vítězové skupin a nejlepší celek z druhých míst, zbylých osm týmů z druhých příček čeká baráž. Jistou účast mají pořadatelelské země Rumunsko a Gruzie.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články