Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Lukáš Zelenka odchází ze Slovácka do Honvédu

Budapešť - Fotbalový záložník Lukáš Zelenka odchází ze Slovácka, v němž od loňského léta pouze trénoval. Působení v jihomoravském klubu nyní ukončil a domluvil se na dvouapůlročním kontraktu v Honvédu Budapešť. Sparťanský odchovanec opouští českou ligu se 130 starty, v nichž zaznamenal dvacet gólů. Jednatřicetiletý Zelenka se stal ve Slovácku loni v létě nechtěným hráčem, přestože se v závěru jara velkou měrou podílel na záchraně mužstva v nejvyšší soutěži. Krátce poté mu klubové vedení oznámilo, že s ním do budoucna nepočítá, a vyřadilo ho z týmu.

Někdejší záložník Sparty Praha a české reprezentace od té doby plnil individuální tréninkový plán. Přesto si vysloužil kritiku trenéra Miroslava Soukupa, jenž mu v médiích nepřímo vyčetl, že se nechce vzdát lukrativní smlouvy.

Nyní však Zelenka definitivně působení v Uherském Hradišti ukončil a zamířil za dalším zahraničním angažmá. V minulosti už působil v belgické lize v Anderlechtu a Westerloo, do kterého se vrátil z tureckého Manisasporu.

Dvanáctinásobný maďarský mistr je před jarní částí ligy na osmém místě se sedmibodovou ztrátou na pohárové pozice. V Maďarsku stejně jako v řadě dalších východoevropských zemí nebyl ukončen zimní přestupní termín, proto mohl Zelenka ještě přestoupit.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články