Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIM Speedway Grand Prix Chorvatsko

Liverpool rozstřílel Manchester United i podruhé v sezoně. Fulham se vrací do Premier League

Bitva dvou gigantů se i podruhé v ročníku anglické ligy změnila ve hru kočky s myší. Fotbalisté Liverpoolu na podzimní demolici Manchesteru United 5:0 navázali v dohrávce 30. kola dalším jasným triumfem, tentokrát svého rivala zničili 4:0 a posunuli se do čela tabulky. Druhý Manchester City, který má nyní ztrátu dvou bodů, má ale zápas k dobru. Slavit může i Fulham, jenž si s předstihem zajistil návrat do Premier League.

Mohamed Salah z Liverpoolu (vlevo) slaví gól v síti Manchesteru United
zdroj: REUTERS autor: Phil Noble

Dvěma góly a asistencí se na vítězství podílel kanonýr Mohamed Salah. Dosavadní lídr Manchester City bude hájit ve středu v domácím utkání s Brightonem.

Manchester United se musel obejít bez největší hvězdy Cristiana Ronalda, jenž se v těchto dnech vyrovnává s úmrtím jednoho ze svých novorozených dvojčat. Fanoušci na zaplněném stadionu Anfield vyjádřili Ronaldovi a jeho partnerce podporu minutou potlesku, která proběhla symbolicky v sedmé minutě podle čísla dresu pětinásobného vítěze Zlatého míče.

Liverpool v říjnu v prvním vzájemném zápase potupil United na Old Trafford pěti góly a jasný průběh měla i odveta jednoho z největších anglických derby. Už ve čtvrté minutě předložil Salah míč před prázdnou bránu skórujícímu Díazovi a v 22. minutě pro změnu egyptský kanonýr zužitkoval Maného přihrávku za obranu. Nejlepší střelec soutěže se prosadil po osmi soutěžních utkáních a více než měsíci.

Manchester se po pauze krátce zvedl, v 68. minutě ale završil dokonalou souhru ofenzivní trojice "Reds" Mané po Díazově asistenci. V závěru ještě přidal 22. ligový gól v sezoně Salah a stal se prvním hráčem historie Premier League, který nasázel v jedné sezoně "rudým ďáblům" pět branek.

Manchester vyslal za celý zápas jen dvě střely na bránu a vzdaluje se mu šance na postup do Ligy mistrů. Na čtvrtý Tottenham ztrácí tři body, "kohouti" navíc mají zápas k dobru.

Fulham je po roce zpět mezi elitou

Fotbalisté Fulhamu porazili ve 43. kole druhé anglické ligy doma 3:0 Preston a po roční pauze se vrací do nejvyšší soutěže. Jedno ze dvou postupových míst si zajistili čtyři zápasy před koncem a s devítibodovým náskokem na druhý Bournemouth jsou blízko i celkovému triumfu v soutěži.

Fulham poslední dvě ligová utkání prohrál, proti patnáctému týmu tabulky ale nakonec stvrdil postup. Dvěma góly přispěl k jasné výhře srbský útočník Aleksandar Mitrovič, se 40 trefami suverénně nejlepší střelec soutěže.

"Cottagers" se posledních pět sezon pohybují mezi Premier League a druhou ligou, ze které dokázali postoupit mezi elitu potřetí za sebou. V ročníku 2022/23 je bude čekat rovněž třetí pokus o úspěšnou záchranu.

Anglická fotbalová liga - 30. kolo:

Liverpool - Manchester United 4:0 (22. a 85. Salah, 5. Díaz, 68. Mané).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články