Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Ronaldo zajistil hattrickem United výhru, trefil se i Souček. Arsenal s Tottenhamem padly

Boj o čtvrtou příčku, znamenající postup do Ligy mistrů, v anglické lize nabírá na obrátkách. Tottenham, který vytouženou pozici v současnosti drží, nenavázal na sérii čtyř triumfů v řadě a padl v 32. kole Premier League s Brightonem doma 0:1. Ztráty využil Manchester United, který díky 60. hattricku v kariéře Cristiana Ronalda porazil Norwich 3:2 a přiblížil se Spurs na tři body. Stejný odstup má Arsenal, jenž prohrál v Southamptonu 0:1. Gunners mají ale zápas k dobru. Gólový zářez, a to pátý v sezoně ligy, zapsal Tomáš Souček, který West Hamu zajistil alespoň bod za domácí remízu 1:1 s Burnley.

Slavící Cristiano Ronaldo z Manchesteru United
zdroj: REUTERS autor: Craig Brough

Ronaldo zařídil Manchesteru dvoubrankový náskok, jenže Dowell v nastavení první půle snížil a po změně stran srovnal Pukki. V 76. minutě ale Ronaldo z přímého kopu překonal gólmana Krula. Sedmatřicetiletý Portugalec zaznamenal padesátý hattrick na klubové scéně, v reprezentaci jich přidal dalších deset.

Tottenham nebodoval po sérii čtyř výher. Čtyřzápasová vítězná série "kohoutů" začala v polovině března triumfem 2:0 právě v Brightonu. Tentokrát ale proti "rackům" nevyslali jedinou střelu na branku. V 90. minutě rozhodl o triumfu Brightonu střelou z vápna belgický reprezentant Leandro Trossard. Brighton je po druhé výhře za sebou desátý. "Kohouti" nadále drží čtvrté místo, které jako poslední zaručuje start v Lize mistrů.

Arsenal podlehl Southamptonu gólem Bednarka v závěru úvodního dějství. "Svatí" vyhráli v Premier League po pěti zápasech, naopak hosté nevyužili možnosti dotáhnout se bodově na Tottenham a stále na něj ztrácejí tři body. Odehráli ale o utkání méně.

Nováček Brentford díky trefě Janssona v šesté minutě nastavení vyhrál na hřišti předposledního Watfordu 2:1 a naplno bodoval ve třetím kole po sobě.

V sestupem ohroženém Burnley v pátek skončil po devíti a půl letech trenér Sean Dyche a do nové éry pod vedením kouče Michaela Jacksona vstoupili "Clarets" skvěle. V 33. minutě trefil Rodriguez po rohovém kopu hlavou břevno, z dorážky ale přece jen poslal míč do sítě Weghorst. V závěru první půle navíc mohl zvýšit Cornet, z penalty ale vůbec netrefil bránu.

Reprezentační kapitán Souček odehrál celé utkání, jeho spoluhráči Vladimír Coufal a Alex Král zůstali na lavičce. Na druhé straně odehrál závěr duelu střídající útočník Matěj Vydra. 

West Ham srovnal rovněž po standardní situaci v 74. minutě. Souček sice netrefil míč čistě hlavou, přesto ho dopravil hrudí za Popeova záda. Sedmadvacetiletý záložník se v lize trefil poprvé od 27. února a utkání s Wolverhamptonem, mezitím ale skóroval jednou za národní tým i v Evropské lize.

Newcastle otočil na svém hřišti duel s Leicesterem, výhru 2:1 zařídil dvěma góly záložník Bruno Guimaraes. Největší zimní posila "Strak" odpověděla po půlhodině na vedoucí Lookmanův zásah a v páté minutě nastavení hlavou rozhodla.

Newcastle se přiblížil záchraně, na sestupové příčky má náskok 12 bodů. Leicester je devátý s minimální šancí na pohárovou Evropu.

Anglická fotbalová liga - 33. kolo:

Tottenham - Brighton 0:1 (90. Trossard), Watford - Brentford 1:2 (54. Dennis - 15. Nörgaard, 90.+6 Jansson), Manchester United - Norwich 3:2 (7., 32. a 76. Ronaldo - 45.+1 Dowell, 52. Pukki), Southampton - Arsenal 1:0 (44. Bednarek), Newcastle - Leicester 2:1 (33. a 90.+5 Guimaraes - 19. Lookman), West Ham United - Burnley 1:1 (74. Souček - 34. Weghorst).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články