Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Liverpool i West Ham popřely přestup Andyho Carrolla

Londýn - BBC dnes mylně informovala o odchodu desátého nejdražšího světového hráče, útočníka Andyho Carrolla, z anglického Liverpoolu. Vzpomínaný odchod na hostování do londýnského West Hamu vedení klubu popřelo.

Andy Carroll v reprezentačním výběru
zdroj: Getty Images autor: Michael Regan

Spekulace v anglických i českých médiích viděly Carrolla na odchodu na sezonu dlouhé hostování. V případě, že by se ligový nováček v soutěži udržel, dostal by nárok na nákup hráče za 16 milionů liber, přičemž za samotné hostování by "Hammers" Liverpoolu zaplatili dva miliony liber.

Přestupové zvěsti však dnes popřely jak oba kluby, tak fotbalistův agent. Andy Carroll zůstává na předsezonním tréninku s týmem "Reds," který jej dokonce zařadil do nominace evropských pohárů, do kterých Liverpool nastoupí 2. srpna zápasem s běloruským FC Gomel.

BBC se k celé záležitosti nevyjádřilo.

Andy Carroll do klubu přišel v loňské zimní pauze poté, co klub prodal Fernanda Torrese do Chelsea za 50 milionů liber (zhruba 1,5 mld. korun). Klub za bývalého hráče Newcastlu zaplatil o pouhých patnáct milionů liber méně poté, co během 42 odehraných zápasů v Premier League dokázal vsítit 11 gólů.

Spolu s Carrollem do klubu v zimní pauze přišel i uruguayský útočník Luis Suárez z Ajaxu, v letním přestupovém termínu pak přišly posily jako Charlie Adam, Stewart Downing či Jordan Henderson. Dohromady pak v loňském roce za transfery utratil osmý klub uplynulého ročníku Premier League více než sto milionů liber (3 mld. korun).

Andy Carroll se doposud ve svém působení v historicky nejúspěšnějším klubu anglické historie převážně trápil, na jaře však podával slibné výkony, na jejichž základě si vysloužil místo v anglické reprezentaci na Euro 2012. Nespadá však do vize nového trenéra Brendana Rodgerse, který sází spíše na kombinační styl rychlých přihrávek. Sám však několikrát uvedl, že s Andym do nové sezony počítá.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články