Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Lipsko ztratilo výhru v Augsburgu, Bayern mu odskočil na sedm bodů

Berlín ‒ Fotbalisté Lipska remizovali v Augsburgu 2:2, čehož okamžitě využil Bayern Mnichov. Bavorský velkoklub nezaváhal v Kolíně a po výhře 3:0 odskočil bundesligovému nováčkovi na rozdíl sedmi bodů. Třetí Dortmund doma deklasoval Leverkusen 6:2, čtvrtý Hoffenheim zdolal přesvědčivě Ingolstadt 5:2. Hertha Berlín naopak padla na půdě sestupem ohroženého Hamburku.

Utkání Augsburg - Lipsko
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Bayern se vítězně naladil před odvetou Ligy mistrů, Dortmund vyučoval 

Úřadující šampiony poslal do vedení ve 25. minutě Javi Martínez, krátce po přestávce přidal tečovanou střelou druhý gól Juan Bernat a v úplném závěru pojistil výsledek Franck Ribéry. Kolín doma prohrál poprvé v sezoně.

Dva góly Borussie vsítil Pierre-Emerick Aubameyang, gabonský útočník se tak znovu odpoutal s 21 góly v čele tabulky střelců od Roberta Lewandowského z Bayernu. Po Lionelu Messim z Barcelony a Alexandru Lacazettem z Lyonu je teprve třetím hráčem, který dal přes 20 gólů v této i minulé sezoně.

"Pro nás je to brutální výsledek. Přitom jsme nehráli špatně, ale Dortmund měl v útoku brutální kvalitu," komentoval prohru 2:6 trenér Leverkusenu Roger Schmidt.

Hoffenheim dlouho nemohl zlomit odpor předposledního Ingolstadtu a nakonec rozhodl až třemi góly v závěrečné čtvrthodině. V dresu Werderu Brémy odehrál celé utkání Theodor Gebre Selassie a přispěl k výhře 2:0 v záchranářském duelu s Darmstadtem.

Lipsko nečekaně ztratilo, Mönchengladbach pokořil Schalke

Augsburg s Janem Morávkem v záloze šel v 19. minutě do vedení po krásné střele Konstantinose Stafylidise z téměř 30 metrů. Hostům se však povedlo záhy vyrovnat díky Timu Wernerovi. Nejlepší střelec bundesligového nováčka dal už čtrnáctou branku v sezoně.

Brzy po přestávce navíc otočil skóre ve prospěch Lipska hlavičkou po rohovém kopu Marvin Compper. O dělbu bodů se postaral další obránce Martin Hinteregger. Augsburg se po předchozí výhře v Darmstadtu opět o něco vzdálil hrozbě baráže.

Mönchengladbach vybojoval pátou výhru z posledních šesti zápasů, když doma porazil Schalke 4:2. V tabulce poskočil na osmou příčku a už ztrácí jen tři body na postup do Evropské ligy.

Frankfurt ukončil střelecké trápení, na body ale stále čeká

Frankfurt utrpěl v boji o evropské poháry další ztrátu. Protrhl sice třízápasový střelecký půst, ale s Freiburgem nakonec prohrál 1:2 a zaznamenal čtvrtou porážku za sebou.

Skóre zápasu otevřel ve 12. minutě Hrgota, který se postaral o první gól Eintrachtu po 289 minutách. Z vedení se domácí ale dlouho neradovali. Ještě v prvním poločase vyrovnal Niederlechner, jenž navíc po hodině hry rozhodl o vítězství Freiburgu. 

Hertha selhala v Hamburku, jediný gól vstřelil Ekdal

Zatímco fotbalisté z Berlína přijeli do Hamburku po dvou zápasech bez porážky, domácí byli ve zcela odlišné situaci. Před vlastními fanoušky totiž nastoupili poprvé od ostudného debalku 0:8 v Mnichově, jimž vyrovnali nejvyšší porážku v historii klubu.

HSV nicméně potvrdil, že se mu doma daří a brankou Ekdala ze 77. minuty prodloužil sérii neporazitelnosti na šest zápasů (4 výhry, 2 remízy).

V tabulce sice stále zůstává v sestupovém pásmu, bodově však dorovnal patnáctý Wolfsburg. Hertha naopak promarnila možnost stáhnout manko na čtvrtou příčku, která znamená start v předkole Ligy mistrů. Za Hoffenheimem zaostává o čtyři body.

Německá fotbalová liga - 23. kolo:

Augsburg - Lipsko 2:2 (19. Stafylidis, 60. Hinteregger - 25. Werner, 52. Compper), Brémy - Darmstadt 2:0 (75. z pen. a 90.+2 Kruse), Dortmund - Leverkusen 6:2 (27. a 69. Aubameyang, 6. Dembélé, 77. Pulisic, 85. Schürrle, 90.+2 Guerreiro - 48. Volland, 74. Wendell), Hoffenheim - Ingolstadt 5:2 (62. a 79. Szalai, 17. Rudy, 77. Kramarič, 88. Hübner - 38. Cohen, 60. vlastní Süle), Kolín nad Rýnem - Bayern Mnichov 0:3 (25. Martínez, 48. Bernat, 90. Ribéry), Mohuč - Wolfsburg 1:1 (24. Córdoba - 20. Gómez), Mönchengladbach - Schalke 4:2 (28. a 64. Johnson, 67. Wendt, 76. Raffael - 38. Bentaleb z pen., 82. Goretzka), Eintracht Frankfurt - Freiburg 1:2 (12. Hrgota - 25. a 59. Niederlechner), Hamburk - Hertha Berlín 1:0 (77. Ekdal).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články